Tatlıyı yaptığım gün kayınpederimin doğumgününe denk geldi, aldım götürdüm hepsini yendi orda :) Öncesinde foto çekemediğim için kalan tek tatlının fotosunu sonradan çekebildim :)
benim-dunyam-05.blogspot.com'un sahibesine tekrar teşekkür ederim ve arşiv için kendisinden aldığım tarifi de yazıyorum.
Muhallebi için:
1 lt. süt
10 yemek kaşığı toz şeker
4 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
4 yemek kaşığı çekilmiş fındık içi
1 vanilya
Üzeri için:
1,5 su bardağı çilek püresi
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1,5 su bardağı süt
Yaplışı:
- Vanilya hariç tüm muhallebi malzemeleri kısık ateşte kıvam alana dek pişirilir.(sonrasında vanilya dışarda kaldığı için ocağın altını kapatınca vanilyayı ekleyip karıştırdım )
- Servis bardaklarını üçte ikisine doldurulur ve soğumaya bırakılır.
- Küçük bir tencerede çilek püresi, süt, şeker ve nişasta karıştırılıp pişirilir.
- Ilıyınca bardaktaki tatlıların üzerine paylaştırılır.
- Buzdolabında birkaç saat bekletilir ve taze çileklerle süslenip servis yapılır. (bence en az 4-5 saat bekletin, daha güzel oluyor)
- Afiyet olsun :)
6 yorum:
pirinç unu ve nişasta ne kadar kıvamlandırıyor sütlü tatlıları değilmi ?
neval ablacım, evet bence de.muhallebiyi genelde normal unla yaparım, bu daha çok hoşuma gitti :)
canım ellerıne saglık hem hafıf hem lezız olmus....yalnız profılıne yorum yazamıyorum hep düdşürüyor beni.artık bu sefer inad ettim yazıcam diye .her yolu denedim .adsız-anonım butonuyla yolluyorum .yorum ayarlarına bakarmısın:)sevgıler.tatlczeynep-marıfet ellerımızde
zeynepcim, teşekkür ederim tatlım, uğraşmak zorunda kalmışsın o kadar :( bu benden kaynaklanmıyor sanırım tatlım, ayarlarım aynı. blogspot'ta genel bir problem var bu konuda malesef. sevgiler
canım ellerine sağlık lezzetli görünüyor.. bu arada kız haberine sevindim;) Rabbim hayırlı etsin.. sağlıkla kucağına alırsın inş.. sevgiler:) -semaceae-
semacım, çok teşekkür ederim :) seninki belli oldu mu :)
Yorum Gönder