20 Kasım 2010 Cumartesi

Bayramda doğa tatili :)

Geçen postda dediğim gibi, bayramın 2. günün gecesi ekipten bir çift arkadaşımızla bizim köye gittik. 2 gün 2 gece çok güzel tatil yaptık çok şükür.

Bizim canımız köyümüz... Aslında tanıtımına karşıyım kendi köyümüzde kendi ılıcamıza giremediğimiz için ama siz yabancı değilsiniz, bekleriz :) Köyümüz dağların eteğinde, İznik gölü'nün dibinde, zeytinliklerle dolu (köy Gemlik'e yakın desem daha net anlaşılır heralde zeytinlik durumu), yemyeşil, güzeller güzeli bir doğal ılıcaya sahip şirin bir köydür.

Ben çok uzatmadan fotoromana geçeyim.

Sabah kahvaltıya Ilıca'mıza gittik, hava da şansımıza miss. Kocimle arkaşımız yüzdü, tabi su ılık. Bu sene Kasım ortası hala sezonu kapatamadılar :)


Teyzecim bize yardımcı olmak için yanımızdaydı sağolsun, sofraları kurdu topladı, bulaşıkları yıkadı canım yaa :)

Ilıcada gecede mangal yaptık ama karanlık olduğu için çekemedim :)

Ilıcamız böyle muhteşem temiz, birde su ılık olduğu için, hava soğuyunca böyle üstünden dumanlar çıkıyor, hele akşam üstü görmeniz lazım, sallarıyla Orta dünyadan Elf'ler gelecek gibi muhtşem ve masalsı duruyor.
Fotoda çok sığ çıkmışda, insanın boynuna kadar falan derin yerleri, süper yüzülüyor yani :)


Burda kuru yaprakların içindeyim :) Bu arada çok şıkım di mi eşrortmanlarımla :) Napayım doğaya vermişim kendimi. Üstümdekiler, Bershka uzun gömlekimsi, pazardan yıllar önce aldığım süeter, Adidas eşortman, birde şal :)



Buda kaynak suyu,(İznik gölünün yanında) çok sıcak bu su, yapraklarda sararmış, birde ağaçtan süzüle süzüle düşmüyorlarmı off...



İznik gölü. Yeni keşfettiğimiz, sazlıkların arada saklanmış iskele.


Dayanmadık 2. gün yine ılıcada huzur dolu kahvaltıdan sonra aşık olduğumuz bu yere geldik. Gölün heryeri güzel ama bu sotede evler ve İngiliz bahçeleri gibi bahçelerinin bitiminceki iskele, insanı huzura kavuşturuyor, bide güneş vuruyor ılık ılık, zor vedalaştık.


Gerçek bu, netten değil foto :)


Köyden dağlara çıkarken hava muhteşem ışık oyunları yapıyordu, fotolara tam yansıyamamış malesef ama sahne ışıkları gökten göle dönmüş gibiydi :)



O kaa yürüdük, mamik zamanı :)


16 yorum:

Dokuztepe dedi ki...

canım harika bir yer burası, ben bu ılıcaya geldim kii:))aama yüzemedim:((. İnşallah birgün kısmet olur.

yemyeşildeniz dedi ki...

dokuztepemm, geldin mi sen benim memleketime. ay inşallah bir daha gelirsin de beraber yüzeriz ılıcada, yalnız yazın Çin havuzu gibi oluyor, ilk ve son baharda inşallah :))

emel dedi ki...

fotoğraflara bakınca keşke ben de orda olsaydım dedim. hele o iskelede ayaklarımı denize uzatıp oturmayı öyle çok isterdim ki.. köy tam olarak nerde ve ismi ne, söyler misin ki yemyeşil deniz?:)

yemyeşildeniz dedi ki...

emelcim, keramet köyü. yalova'dan orhangizeye gelip iznik sapağına dönülüyor, iznik yolu boyunca giderken sol tarafta kalan köylerden biri, tam iznikle orhangazi arasında yani :)

SEVECEN dedi ki...

heryerrrr çokk güzelllll

yemyeşildeniz dedi ki...

sevecencim, teşekkürler tatlım :)

Unknown dedi ki...

ben de gelmek istiyoruuummm harika bir yer burası cnm ya :) ayrıca her halinle çok şıksın kendine haksızlık etme tatlım. öpüyorum çok :*

yemyeşildeniz dedi ki...

cicicim, teşekkür ederim canım. çok şıkım di mi eheh :) öptüm canım

Adsız dedi ki...

Harikaa bir yermiş burası canımm çook sevdimmm :)))

yemyeşildeniz dedi ki...

tesettür aşktırcım, teşekkür ederim canım, ben de çok seviyorumm :) öptüm

serapca dedi ki...

bayramı evde geçirince senin bu doğa harikası fotolar bana iyi geldi içim açıldı:)) güzel bi bayram olmuş ne mutlu sana canım ..

yemyeşildeniz dedi ki...

serapcıımm, teşekkür ederim canım. Mersin'de de güzel yerler varmış, inşallah sen gezersin de fotolar da biz de gezeriz :) öptüm cnm.

Sihirlitorba dedi ki...

çok güzel bir tatil olmuş.Allah bi daha gösterir inşaallah ;)

yemyeşildeniz dedi ki...

sihirli sepetcim, teşekkür ederim canım, Allah razı olsun, daha da güzelleri sizin olsun inşallah.

YAŞAMSAL GANİMETLER dedi ki...

HARİKASINIZ KESİNLİKLE EŞİM VE BANA BENZEYEN BİR AİLENİZ VAR GAYET DOĞAL=)...DOĞAYIDA YİNE O GÜZEL DOĞALLIĞINIZLA DEĞERLENDİRMİŞSİNİZ...

yemyeşildeniz dedi ki...

yaşamsal ganimetler, canım çok naziksin, teşekkür ederim. mutlu oldumm :)) sevgiler