19 Kasım 2010 Cuma

Bayram bitti :(

Bu bayramı da geride bıraktık kızlar. Ama çok şükür çok güzel geçti, inşallah sizler için de öyle olmuştur.

Bayramın ilk günü anne-baba-babannemin evine gittik, her zamanki gibi. Ne garip, insansın 20 küsür yıl yaşadığı evin birden annenin - babanın evi sıfatını alması...

Annemlere giderken geçen bayram da yaptığım yoğurt tatlısı yaptım. Her zaman beğenilen sağlam bir tarif :)
Bayramın 2. günü gecesi bizim ekipten bir çift ile bizim köye gittik. Bizim köy, Bursa - Orhangazi - Keramet köyü. Bilenler bilir, Orhangazi ve İznik'in köyleri müthiştir, kendi köyüm diye demiyorum ama :)) Detaylar az sonraa :)

Giderken havuçlu tarçınlı kek yaptım.




Normalde bu kadar koyu renk olmuyor ben bu sefer şeker yerine pekmezle yaptığım için koyu renk oldu, ama aynı zamanda pek doğal pek sağlıklı oldu :)

Ben her kış havuçlu tarçınlı kek yaparım, ıssız adam modunda :) Gerçi havalar henüz pek soğumadı ama olsun, kasım artık, benim için havuçlu kek moduna girelebilir bir dönem :)

Çoğunuzun havuçlu kek tarifi vardır eminim ama :) Birde bunu deneyin derim, yıllardır bununla yaparım, çok memnunum, sanırım yabancı bir tariften çeviri olduğu için böyle çay kaşıklarıyla bir tarif. Ailecek bayılarak yedik :)

Tarifi paylaşayım.

Malzemeler

1,5 su bardağı şeker (bu sefer evde pekmez tükenmeden durduğu için yarım bardak şeker göz kararı pekmezle yaptım çok süper oldu)
2 su bardağı un
1 su bardağından az sıvı yağ
4 yumurta
3 çay kaşığı tarçın

2 çay kaşığı kabartma tozu
1½ çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı vanilya

1 su bardağı ceviz
3 su bardağı rendelenmiş havuç

Yapılışı

  • Şeker ve yağı mikserle iyice çırpın
  • Üzerine yumurtaları birer birer ilave edin ve çırpmaya devam edin
  • Kalan malzemeleri (un,ceviz, havuç hariç) ekleyin ve karıştırmaya devam edin
  • En son unu ekleyip karıştırın
  • Ardından ceviz ve havucu ekleyip tahta kaşık ile karıştırın
  • Fırınınızı 180 C dereceye getirin
  • Hamurunuzu çok akışkan değil, kek hamuruna göre biraz katı olacaktır
  • Geniş, kelepçeli kek kalıbı kulanın çünkü bu hamur çoktur ve kabarır. Kabı yağlayın ya da yağlı kağıt serin
  • Yağlanmış kek kalıbına boşaltarak, önceden ısıtılmış, 180 C derece fırının orta bölümüne koyun. 35-40 dakika pişirin
  • Kekinize kürdan ya da bıçk batırın, eğer hamur yapışmadan temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.

Kekiniz pişerken ilk 20 dakika fırının kapağını açmayın.  

Birde üzerine muhallebi yapıp dökerseniz, çok güzel oluyor. Ben yola gideceğimiz için yapmadım.

Gitmeden birde bayram öncesi elticiğimin yaptığı güzel kebabı paylaşayım.. Abant kebabı mı dedi tam anladım ama, üzümünü yedim bağını sormadım :)) Yufkanın içinde süper pişmiş et ve patates, bezelye gibi sebzeler vardı, birde üstüne sos.




Bir sonraki postta fotoroman tadında köyde doğa tatili gelecek inşallah :)

Allah'a emanet olun kızlar.

8 yorum:

cicici dedi ki...

ahh Bursa yemyeşildir ne güzel :) kek ve kebap nefis görünüyor.

yemyeşildeniz dedi ki...

cicicim, teşekkür ederim tatlım. Bursam aynen yeşil ve oksijen komasındayız hala :)

Tesettür Aşktır dedi ki...

ohh keyifler yerine maşallah :)) kek ve kebapppp harikaa gorınuyorrr ellrine sağlık cnm :))

yemyeşildeniz dedi ki...

tesettür aşktırcım, yerinde çok şükür :) teşekkür ederim tatlım, sevgiler...

Dokuztepe dedi ki...

göle de gittiniz miii:???:))ay bu pekmezli kek çookk güsell,annemin yaptığı pekmezle hemen denemeli:))elelrine sağlık canım:))

yemyeşildeniz dedi ki...

dokuztepem göle gittik tabii, gitme mi :) teşekkür ederim tatlım, hemen dene hadi :)

SİHİRLİSEPET dedi ki...

havuçlu keke bayılırım,kebapta nefis görünüyor...

yemyeşildeniz dedi ki...

sihirli sepetcim, teşekkür ederim canım, ben de bayılırım :)