Assos'u hatırlatır bana bu börek, oralarda meşhur olduğu için. O kadar severim ve o kadar özledim ki Assos'u :( Daha geçen yaz gittim ama, özledim, yine gidelimmmm :))
Avcı böreği, çook lezzetli oluyor gerçekten, tavsiye ederim. Genelde kızartarak yapıyorlar ama ben çekeceği yağı düşünerek fırında yapıyorum. Çok daha sağlıklı ve mutlu oluyoruz :)) Fırından çıkarıp sıcak sıcak ooyy oyy oyyyy :))
Tarifi paylaşayım,
Malzemeler (8 parça börek)
- Dana kıyma (kaç gr bilmiyorum, 8 parçanın içine konacak kadar, göre göz kararı, orta bir tavaya sığacak kadar yapıyorum)
- 1 büyük soğan
- 1 çorba kaş. biber salçası + 1 çorba kaş. domates salçası
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı çekilmiş (ama çok değil, biraz ağza gelecek gibi olsun) ceviz
- 1/2 çay bardağı bulgur
- Az sirke
- Yarım demet maydanoz
- 1'er çay kaşığı tuz-karabiber-kuru nane, kekik, fesleğen, kırmızı toz biber
Sosu için
- 2 yumurta
- 1/2 çay bard. süt
Üstüne
- 1 yumurta
- Galeta unu
Yapılışı
- Orta boy tavamıza az sıvı yağ koyup yemeklik doğradığımız soğanları atıp bir kaç kez çeviriyoruz.
- Kıymamızı ekliyoruz, ara ara karıştırıyoruz, ve az sirke gezdiriyoruz üstüne.
- Salçamızı ekleyip karıştırmaya devam
- Bulgurumuzu yıkıyor ve ilave ediyoruz, üstüne suyunu koyup kapağını kapatıp kısık ateşte bırakıyoruz
- Bulgurlarımız da pişince üstüne kıyılış maydanoz, ceviz ve tuz-baharatlarımızı atıp karıştırıp altını kapatıyoruz.
- Yumurta ve sütümüzü iyice çırpıyoruz
- İlk yufkamızı düzgünce seriyoruz, yumurtalı karışımımızın hepsini üzerine sürüyoruz.
- 2. yufkamızı üstüne kapatıyoruz ve sigara böreği gibi üçgen olarak 8 parçaya kesiyoruz.
- Kıymalı harcımızdan koyup, sigara böreği sarar gibi ama daha genişçe sarıyoruz.
- 1 yumurtayı kırıp çırpıyoruz ve böreklerimizi önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp, pişirme kağıdı koyduğumuz tepsiye diziyoruz.(ya da isterseniz kızartabilirsiniz)
- 200 derece fırında pişiriyoruz
- Afiyet olsun
Allah'a emanet olun kızlar.
10 yorum:
BİRAZ DAHA FARKLISINI YAPMIŞTI ÜNİVERSİTEDEYKEN ARKADAŞIM ,YUFKA DEĞİLDE KREP YAPMIŞTI ONU SONRA KIZRTMIŞTI VICIK VICIK YAĞLI AMA MÜTHİŞTİ...:)
sevecencim, bu hem lezzetli hem yağsız :)) tavsiye ederim tatlım. sevgiler
Mmmmmm canım çekti şimdi.. Harika görünüyor, eline koluna sağlık..
ellerine sağlık canı nefis görünüyorlar.
hmmm güzel görünüyor;)
dilekcim, teşekkür ederim tatlım, gel buyur.
özlemcim, teşekkürler canım.
ellerine saglik canim nefisss görünüyor! sicacik sevgilerimle.. mutlu kal.
biyasimadahagirdim, teşekkür ederim tatlım :))
hasretcim, teşekkür ederim. benden de sıcacık sevgiler canım.
enfes görünüyor canım, dikkat ettin mi millet yerken parmakalrı duruyordu değil mi?:)) ellerine sağlık...
dokuztepemm, duruyor cnm, henüz o mertebeye ulaşamadım :))) teşekkür ederim canım benim.
Yorum Gönder