24 Eylül 2010 Cuma

Süper incirli muhalebili kek

Yemek bloguna döndü biraz ama :) sizinle paylaşmam gerek bu güzel tarifi. Seviyorum yeni değişik birşeyler yapmayı ve insanlara tattırmayı. Akşam kocimin arkadaşına giderken incirli - cevizli ve muhallebili bu keki yapmaya karar verdim. Hayatımda yediğim en güzel  incirli tatlı oldu, herkes çok beğendi. Haftaya kızlar gelecek bize inşallah, o zaman da yapmayı düşünüyorum. Zaten Sedaya (elti :), kayınvalideme ya da anneme veremedim kekten, komple borcamda götürdüğüm için :) Mutlaka bu 3 aileden en az birine veririm yaptıklarımdan, hayat paylaşınca güzel :) Fotolar pek güzel değil malesef :( Son anda çektim evden çıkmadan "hadii - hadii" baskıları altında :))

Bu pişen kek




Bu da üstüne muhallebi dökülmüş ve bitmiş hali :)



Hemen kaynak göstereyim :) Zaten bu sitenin sahibesi çok marifetli herşeyi güzel oluyor.

http://www.pastacikiz.com/incirli-muhallebili-kek-tarifi/

Ben çok az değişkliler yaptım tarifte, aşağıdaki şekilde yaptım. Deneyin pişman olmayacaksınız :) Yalnız incir sevmeyen biriyseniz hiç denemeyin, baya yoğun incirli oluyor. Birde dilimleri küçük tutun, çok tok - yoğun oluyor. Ama tadı muhteşem :)

Malzemeler:
3 adet oda ısısında yumurta
1 su bardağından 2 parmak az tozşeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tarçın
6 adet kuru incir
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Muhallebi tarifi:
500 ml süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 paket kremşanti
1 tatlı kaşığı margarin

keki ıslatmak için:
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı nescafe
1 tatlı kaşığı şeker

Üzeri için
hindistancevizi

Yapılışı:

İncirleri sıcak suda 5 dakika kadar bekletip tavla zarı büyüklüğünde doğruyoruz.
Bir kap içerisine yumurtalarımızı kırıp biraz çırpıyoruz toz şekeri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
Un ve kabartma tozunu eleyip ilave ediyoruz çırpmaya devam ediyoruz. İri kıyılmış cevizleri ve tarçını da ilave edip karıştırıyoruz.

İncirlerimizi una buladıktan sonra kek hamurunun içine karıştırıyoruz. Yağlanmış büyük boy borcama kek hamurumuzu döküyoruz. Önceden ısıttığımız 170 C fırınımızda pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken bir tencere içerisine unu, nişastayı, şekeri ve sütü koyup karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebimizi soğuttuktan sonra 1 paket krem şantimizi, tereyağını ilave edip çırpıyoruz.
Pişirdiğimiz kekimizi neskafeli şekerli su ile ıslatıyoruz. Muhallebimizi üzerine döküyoruz ve dolapta bekletiyoruz.Servis öncesi üzerine bol Hindistan cevizi serpip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsunn :))

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Yemek olmadan hayat olmaz :) o yüzden blogunda yemek de bulundurman çok normal :) çok güzel olmuş eminim,ellerine sağlık..sevgiler

yemyeşildeniz dedi ki...

bence de yemeksiz hayat olmaz zelihacım :) teşekkür ederim tatlım.

www.yagmurvil@blogspot.com.tr dedi ki...

süper ya aldım tarifi hemen yapıcammm sağollll

yemyeşildeniz dedi ki...

yağmurvil, tatlım yapınca haber verir misin nasıl olduğunu, afiyet olsunn :)