3 Eylül 2010 Cuma

Sahur için poça vakti :)

Haftasonu olduğu için sahura kadar oturmaktayız. Gerçi yarın iftara arkadaşımıza Tekirdağ'a gidicez ama olsun. Evet farkındaım İstanbul'dan iftar için birazcık uzak bi mesafe :) Akşam üstü çıkılır heralde, kaygısızlar gibi yine 15 kişi gidiceğimiz için :)

Az önce poça yaptım bende saat 3 olmuş, sahur vakti :)) Tarifi netten bulmuştum tabi. 50 tane poça yapılır ama iyi tarifi tutturmak zordur. Bundan dolayı bunu tavsiye ederim. Yapımı kolay sadece aceleniz varsa yapmayın mayalanmayı olayı baya bir sürüyor zira :) Afiyet olsun.

Malzemeler
2 yumurta
1 paket kuru maya
1 çay bardağı ılık süt
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Un

Yapılışı

1 çay bardağı ılık süt ile şekeri karıştırıp eritin. Sonra kuru mayayı ekleyin ama bardağın içine değil yoksa 10 dakika sonra mutfağa geldiğinizde kimya deneyi yapılmış gibi bardaktan taşmış mayayla karşılaşıp koparsınız :) bir kapta şekerli ılık süte mayayı ekleyin ve 10 - 15 dakika bekleyin, o baya bi kabaracak :)
Margarin + 1 yumurta + 2. yumurtanın beyazı (sarısı üste sürülecektir) + tuzu ekleyin ve yoğurun. Hamur az gelirse ekleyin, yumuşak fekat ele yapışmamalı hamur. Yoğurduktan sonra yarım saat mayalanmaya bırakın. Sonra hamurdan koparıp içine beynir koyup kapatıp yuvarlayın. 2 tepsi oluyor, tepsiye yağlı kağıt serin (ki temizlemek çok kolay olsun :)) poçaları tepsiye dizin ve 1 - 2 saat mayanmasını bekleyin. Arada fırın 180 dercede ısıtın ve poçaları pişirin.

Hayırlı sahurlar, hayırlı ramazanlar.

Hiç yorum yok: