12 Aralık 2010 Pazar

Bu hafta Kadıköy balıkçısı :)

Yağan sulu kar ve yağmura rağmen azimle gezmek budur :) Aslında dün çıkmayı düşünmüyorduk, malum hava baya soğuk, ama çocuklar arayıp balıkçıya gidelim akşam diyince kıramadık :p

Biz Avrupa tarafından 1 arabaya doluşup Kadıköy'e gittik.
Kadıköy sahilde Murat Muhallebicisi'nin sokağından girince ilk sağda Balık Lokantası diye bir yer. Dışardan çok öyle özellikli bir yere benzemiyor ama balıklar çok başarılıydı. İstanbul'lu arkadaşlara tavsiye edebileceğim bir yer. Alkolsüz ve fiyatlar çok uygun. Yukarda şirin bir asma katı var, kalabalık gidince yarısını kapattık zaten :) Rahat da ettik tabi :)

Balıklara geçelim.
Anne tarafım balıkçı da benim, genimde biraz var yani, "denizden babam çıksa yerim" bir insanım ben eheheh :))

Fotolar yine telefonla olduğu için kusura bakmayın kızlar.


Salata tabi, olmazsa olmaz


İlk defa gördüğüm balık kokareçi, her yerde yapılan bir şey değil. Kekik baskın, tadı güzel, balıkları minik minik yapıp güveç kabında biber, domates, baharat vb şeklinde pişirmişler.


Balık kavurma. Bu da farklı bir tarz. Ama tadı bence balık kokareçten daha başarılı.


Çinekoplar


En güzel balık istavritler çıktı, normalde biz bunu tahmin edemezdik ekipçe :) Ben oyumu direk çinekopa vermiştim ama tutmadı :) Giderseniz bu ara, deneyin derim.


Levrek de çok başarılıydı. İstavritle birinciliğe oynar :)


Bunların hepsini hatta arada hemen kapıştığımız patlıcan mezesi vs yedik mi, evet yedik, ama 8 kişiydik yaw :))

Ordan kalkıp gece Kozyatağı'na arkadaşımızın evin geçtik. Tabu oyanayacaktık ama erkeklerin kızlara üstünlüğü var bu oyunda, bir de psikolojik baskı da yapıyolar, kızların üstün olduğu oyun "Sessiz Film"e ikna ettik.

Bu oyunda bizim üstünlüğümüzün nedeni çocuklardan birine göre açıklaması "kadınlar laftan anlamadığı için sessiz film de iyiler tabi" dir :)) hahaha kalbimiz çok kırılıyor ama :p

Tabi ki biz yenecektik ve en son baktılar anlatamayacakları bir film sorduk, direk mızıkçılık, kavga ve bizim hükmen galibiyetimiz. Girl Power ! :))

Sonra "The Road"  diye bir film izledik. Hassas insanlara tavsiye etmiyorum, psikolojim bozuldu.

Amerika'ların kıyamet anlayışı, kendilerince dünyanın sonu, bütün bitki ve hayvanların ölmesi, yiyecek olmadığı için bazı insanların diğerlerini yemesi ve surviver tadında bir baba oğulun korkunç öyküsü...
Psikolojiyi güzel işlemişler ama ben çok çabuk etkileniyorum işte, hassas bir insanım, beni bozuyor...

E gece saat 2 oldu yine beyler bayanlar, haydi evlereee :) Soğğuukk arabaya koşşş :))

11 yorum:

Swotpisces dedi ki...

kalamarın yenmesi caiz mi, ben emin değilim?

yemyeşildeniz dedi ki...

swotpisces, kalamar bir balıktan kesilerek yapıldığı için hiç düşünmemiştim ve aksini hiç duymamıştım açıkcası. sen söyleyince netten baktım, bazıları caiz, bazıları değil diyor. bir yanlış yönlendirme olmaması açısından kaldırıyorum posttan.

uğurböceği dedi ki...

pek keyifli bir akşam olmuş.balık keyfide süper olmuş.ne güzel.bizde eşimle akşam film seyretttik.bende onun postunu yazacaktım ama vakit bulamadım.
sevgiyle kalın

♥♪♫♥SEMA♥♪♫♥ dedi ki...

balık...balıkla ilgili ne düşünüyorum biliyo musun..mısırunuyla kızartcan bi güzel bi de yanında salata bitti gitti..zaten dokunamıyorum..kızarttın yedin bitti..balıkla ilgili düşüncem bu yani:)yok kalamar yok ahtapot hiç girmedim bu tarz şeylere..şimdi sen bana ne diyebilirsin..evet..ama yapacak bişiy yok..yorumu o kadar yazdım silmeyim dimi?

YAŞAMSAL GANİMETLER dedi ki...

yeşilim afiyet olsun canım ...bende sana madem avrupa yakasında oturuyorsun ve arkadaşlarla gezmeyi seviyorsunuz haliç yada sütlüce belediye tesisinde balık çorbası içmenizi tavsiye edicem...şahsen bizzat kendim her gidişimde 3 tabak yiyip başka bişeye dönüp bakma gereği bile duymadan çıkıyorum oradan ..zaten diğer yiyecekleri güzel değil birde kahvaltı güzel oluyor orada..bende şuu söylediğin filmi not ettim yeni bir filmmi acaba bulabilirmiyiz..

yemyeşildeniz dedi ki...

uğurböceğimm, teşekkür ederim canım. kışın film izlemek başka güzel oluyor bence :) sevgiler

permarencim, yok silme cnm, neden bana ne diyeyim, yorumlarınız değerlidir benim için. zevk meselesi tabi, mesela ben balığı kızartma yerine ızgarayı ve bitti gitti yerine muhabbetle yemeyi tercih ederim.

yaşamsal ganimetlercim, teşekkür ederim cnm. merak ettim cnm balık çorbasını, denerim inşallah kısa zamanda. film de yeni, 2009 yapımıymış, fragmanı da var burda cnm. http://www.intersinema.com/the-road-filmi/

Unknown dedi ki...

Hayranım senin şu gezmelerine :)
Ama süper bi gezinti olmuş :)
Ben İstanbulda ekmek arası balık yemiştim hala unutamam tadını :)
Burda yediklerimden çok başkaydı sanki,veya ben çok aşırı açtım :)
Balıkların hepsi birbirinden neffiss,afiyet şfa olsun :)
sevgiler..

Dilekce.. dedi ki...

Waaaay çok güzel bir akşam olmuş ya, okurken yaşar gibi oldum.. Balıklara diyecek yok tabii, o tarif ettiğin yer bize çok yakın ama hiç gitmedim, ilk fırsatta denemeliyiz eşimle. O da ben de denizden ne çıksa yiycez, deniz anası hariç :DD

yemyeşildeniz dedi ki...

zeliham, teşekkürler canım arkadaşım. balık biraz kısmet işi bence, bazen çok iyisi denk geliyor mevsim balığıysa özellikle ya da çok açtın cidden :)

dileğim, teşekkür ederim cnm. inşallah gidersiniz kısa zamanda. sevgiler cnm.

Sihirlitorba dedi ki...

öncelikle afiyet olsun cnm...balıkdan hiç anlamam,ayıklayamam da zaten midem kalkıyor :( ama önüme gelirse de hayır demem,yalnız öyle herşeyi de yemem :)biraz garip bir balık anlayışım var gördüğün gibi eheh napim...psikolojik filmleri ben de pek izleyemiyorum...zaten ortalık da bir sürü sorun var.bide bunları izleyip niye ruhuma işkence edeyim ki :)

yemyeşildeniz dedi ki...

sihirli sepetcim, teşekkür ederim canım. aynen cnm, komedi izleyelim di mi :) sevgiler