3 Aralık 2010 Cuma

Karaköy balıkçısı

Bugün kocime akşam iş çıkışı Karaköy'e balık yemeye gidelim miii dedim. Bizim gittiğimiz salaş balıkçının kapalı yeri olmadığı için hava sıcakken son bi gidelim dedim :) O da olur diyince, ekipteki kızlara haber verdim, akşam balıkçıya gidelim diye, kocim de çocuklara söyledi, akşama yine 9 kişi olduk biz tabi :)

Şimdi size küçük balıkçı sırrımızı açıklıyorum :) Eskiden pek bilinmeyen bir yerdi, sotede bir yer, son yıllarda çoğaldı müşteriler. Aslında tam Galata'nın (köprü altı) orda ama dışardan gözükmüyor. Karaköy tramvay durağının arkasında balık satan abiler var, onların da arkasında bu salaş balıkçı mekanları var. Kapalı yeri olanlar alkol satıyor. Bizim gittiğimiz bu yerde alkol satılmıyor ve denize sıfır, balıklar taze ve fiyat uygun. Bizim gibi salaş ve açık hava sevenler için bundan iyisi Şam'da kayısı yani :) Çinokop zamanıymış, ızgara çinekop çok başarılıydı. Birde rokalı salata, oyy amanıın :))

Anadolu yakasına geçen motorların hemen ilerisinde olan mekanımız Galata köprüsüne (fotodaki ışıklar Galata köprüsü) bakıyor, tam denizin yanında. Gece ve cep tel. çekilmiş kötü fotoğraflar için üzgünüm :( Bir daha kısmet olursa gündüz gittiğimde güzel fotolar çekerim inşallah.


Çinokoplarımız



Ordan çıkıp yazlık mekanımız Fındıklı'ya gittik. Yine çok insan az araba :) 1 arabaya kızlar doluştuk, e başka arba yok, çocuklar Karaköy'den Fındıklı'ya yürüdü, nedir yaaw yakın zaten hihihi :)

Fındıklı parkının ordaki mekanımızda oturduk dışarda, yine gürültülü, yine bir dünya çay eşliğinde :) E saat 12:30 oldu beyler bayanlar, haydi evlere artıkkk :)

10 yorum:

Adsız dedi ki...

ohh sefanızz olsun afiyett şekerr olsun :)))) ayy bendee diyim eşime de gidelim benim balık yememmm dr.. şart koştu ama benn yiyemiyorum
:(( kapsulde içmek istemiyorum pfff

SEVECEN dedi ki...

bayılırım bende balığa,mekanı merak ettim ,dur bende eşiem söylim belki çinekop deyince kandırabilirim onu:) afiyetttler olsunnn bu arada

yemyeşildeniz dedi ki...

tesettür aşktırcımm, teşekkür ederim tatlım. balık şart :) ben de yıllar önce yemezdim, sonra Datça'da tatilde bir alıştım, bağımlısıyım artık, başarabilirsin:) bu arada kültür balığı yeme, bir faydası olmaz tatlım.

sevecencimm, hava soğumadan tavsiye ederim canım. çinokpun zamanıymış, çok da güzeldi :)

Hamarat Hatun dedi ki...

offf balıklar nefis görünüyor afiyet olsun

Dokuztepe dedi ki...

Ben hamsiden başka balık bilmiyorum ama:P:P
manzara süpermiş, şuan öle bir yerde oturup kafa yapmak isterdim:))

yemyeşildeniz dedi ki...

akasya ağacıcım, teşekkür ederim cnm

dokuztepemm, hamsiyi tek geçerim diyosun :) istanbul'a gel de sen, otururuz canım benim :)

Sihirlitorba dedi ki...

afiyet olsun cnm...

yemyeşildeniz dedi ki...

sihirli sepetcim, teşekkür ederim tatlım.

neval dedi ki...

gezin bakalım bacılar çocuk olunca görürüz sizi onikilerde felan .kıskandığım belli oluyormu oradan ?

yemyeşildeniz dedi ki...

nevalcim, şimdilik böyle, artık ilerleyen günlerde Rabbim ne gösterir bakalım :)