9 Eylül 2011 Cuma

Online alışverişler

Normalde online alışverişi çok fazla tercih etmem ama istisnalar olabiliyor :))

Geçen haftalarda Markafoni 10 TL indirim kuponu vermişti. Ben de Mimi için kullandım tabi. Mimi için verilen ilk online sipariş :))

Çok güzel pamuklu bir tulum. 15 TLye düşmüştü fiyatı+kargo 5 TL, 10 TL indirim ile 10 TLye geldi bana hihi :)) Henüz gelmedi, gelecek hafta gönderilecek muhtemelen.


Bu arada Mimi'nin adı sanırım Zeynep Neşe olacak. Tabi değişirmezsek yine :)Bu kararsız anne-baba ile napacak bu çocuk bilmiyorum :))

Diğer alışverişim kitapyurdu.com'dan. İnternetteki tavsiyeler üzerine Tracy Hogg'un "Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler" kitabını almak istedim. Normal fiyatı 27 TL, Beşiktaş'ta kitapçılara da sordum 27 dediler. Kitapyurdu.com'dan kargo ile bilrlikte 22 TL'ye geldi.


Kitap genel olarak uyku, beslenme vb bebek sorunlarına, tecrübeli bir hemşire-danışmanadan tavsiyeler ve yöntemler üzerine. Temel olarak, bebekler için bir RUTİN oluşturmak (saatli bir program değil bir rutin) ve bebek dilini anlamaya yönelik. Duyar gibiyim tecrübeli annelerden, "heee sen kitap oku, zaten aynen ordaki gibi olur" dediklerini :) Sadece şansımı denemek istedim :)

Sorun şu ki, kalabalık Türk ailelerinde bu rutin işi çok zor. Biliyorsunuzdur artık, kayınalidem, elim ve biz nerdeyse aynı sokakta yaşıyoruz. Dolayısıyla bu 7 kişi+Mimi 8 kişilik bir hayat demek. Eltimin kızı 3 yaşını geçti, hala tek başına uyumuyor, gece 1 - 2'den önce yatmıyor, bütün bebekliğini gece uyanıp ağlayarak geçirdi vb. Burada suçlu bebek değil biz ailesiyiz sanırım. Bebekliği boyunca o kadar çok müdahale eden oldu ki, birinin evet dediğine öteki hayır diyor, hiç bir rutini olmadı, gece yarılarına kadar evde misafir vardı ya da babannesinde oturuyordu vb. Bunlardan korktuğum için kitabı çılgınca okuyorum şuanda :)) Uygulayabilirmiyim bilmiyorum ama aylar sonra sizi bilgilendirim Allah kısmet ederse :)

Son olarak yenimoda.com'dan Solingen marka manikür seti almıştım. Dün geldi. Ama fotosunu çekip koymuyorum, çünkü çok büyük hayal kırıklığı oldu :( Solingen falan değil markasız, inanılmaz kalitesiz birşey geldi, manikür makasının ucu o kadar kalın ki, normal makas gibi, onunla manikür yapılmz, kumaş falan kesilir heralde! Neyse kısmet, iade edeceğim inşallah, 7 gün içinde iade alıyorlar çünkü.

14 yorum:

bırtutamkekik dedi ki...

güle güle kullansın sağlıklı günlerde inşallah mimicik:),ayy pardon zeynep neşemiz:))
çok kapılı çocuklar gerçekten çok yoruyor insanı...
benim arkdaşım aynı şekilde ailesi ile çok yakın ikamet ediyor ve aynı dertten muzdarip kendisi...uygulayabilirsen ne mutlu sana canım...
hem sen rahat edersin hem de bebeğin..
sağlıkla doğsun huzurla büyüsün inşalllahh canımcım:))
hayırlı cumalar...
sevgilerimle...

neslihan dedi ki...

Markafonide benimde 10 tl'lik hediye çekim vardı son gün 3 eylül'dü ve ben kafama göre birşey bulamadığımdan kupon uçtu gitti. Ve düşündüm bebek kıyafetimi alsaydım diye ama sonra olmayan bebek için zaten bir sürü şey aldım dedim ve kuponu kullanmadım. Keşke bende bir tulum alsaydım dimi? kaliteside iyi olur inş. aldığının. Çocuk büyütmekde zor iş hele babaanne ve dedeyle Allah yardımcınız olsun.

prenses annesi dedi ki...

manikür setin için üzüldüm. belki daha iyi bitane bulursun. bebek tulumuda çok şeker. sağlıkla doğar inşallah :) darısı bizim başımıza :)

SEVECEN dedi ki...

uyyyyhhh tulum ne güzellmiş yaaa...

otuzundansonra dedi ki...

Bebişin tulumu pek güzelmiş ,güle güle kulun.Bu arada Zeynep ismini bende çok seviyorum.,kitapla ilgili de umarım faydasını görürüsün.Sevgiler

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

işte çocuk yetiştirirken en büyük korkularımdan birdir cümbür cemaat çocuğu ilgi manyağı yapıp herkes gittiğinde o manyakla mücadeleye girişmek :)))
Allah kolaylık versin :D

yemyeşildeniz dedi ki...

birtutamkekik, amin tatlım, inşallah. bizde kalabalık aile+birde kalabalık arkadaş grubu var. Rabbim o günleri gösterirse bir şekilde idare ederiz diye düşünüyorum :)

neslihan, sağol canım. alsaydın tabi. Allah sana da hayırlısıyla nasip etsin inşallah.

yarencim, denk gelirsem iyi bir tane almayı düşünüyorum. amin tatlım Rabbim sana da hayırlısıyla nasip etsin inşallah.

yemyeşildeniz dedi ki...

sevecen, teşekkürler tatlım :)

otuzdansonra, teşekkür ederim tatlım. inşallah hayırlı bir adı olur.

nabrutcum, amin canım sağol. evlenirken eşinin ailesinin büyüklüğüne, eşinin aile/sülalesine bağlılığına ve o ailelerin oturacağınızı eve yakınlığına dikkat etsen iyi olur bence :))

Filiz dedi ki...

internetten giysi almaya biraz soğuk bakıyorum ben,illa dokunucam kumaşa,benimkide ayrı uyuzluk yani:)tulum çok şeker,iyi günlerde kullansın güzel kızın..adını da çok sevdim:)ben de zeynep ismini düşünmüştüm ama görümcemin adı olunca farklı olsun istedik..benim ailem yakınımda değil,iki taraf ta farklı şehirlerde.artık bu benim için avantaj mı olur yoksa dezavantaj mı bilmem.Sonuçta bebek bakımı kolay iş değil,belli bir düzen olması lazım tabi.ben bu konuda çok acemiyim,şimdiye kadar kucağıma bebek aldığım anlar bile sınırlı:)Allah yardımcımız olsun,her şeyin bir acemiliği olur zaten,ama bir şekilde herşey yoluna girer inşallah diye düşünüyorum..sevgiler...

yemyeşildeniz dedi ki...

filizcim, aynen ben de özellikle bebek kıyafetlerini/eşyalarını dokunmadan alma taraftarı değilim, onun için dükkanlardan bir dünya şey aldık ama sadece 1 tulum internetten, fiyatı çok uygun geldi çünkü :) gözlemlediğim kadarıyla ailenin yakın/uzak olması, her ikisinin de kendine göre avantaj-dezavantajları var. ama en azından senin kendi düzeninin olur :) amin cnm Allah yardımcımız olsun :) sevgiler

YAŞAMSAL GANİMETLER dedi ki...

yeşilim uyku yemek ve disiplin konusunda sadece şuna uyu tutarlı bir anne ol...çocuklar annelerin en ufak bir tedirginliğini ve duygusallığını anlıyorlar..tutarlı olmak insanı gaddar değil çocuğu dengeli yapıyor...bu konuda bütün kreş ve anaokulu öğretmenlerimden takdir almış bir anneyim..ve 2 kızımıda saat 9,30 yatırmaya alıştırdım...daha 1 aylıktan itibaren...
gezmeye gittiğimizde arkadaşlar ay uyutma be sevelim derdi yada otur bir laf edelim ben yan odaya kapanır çocuğumu aynı saatte uyutmadan çıkmazdım ama uyuyuncada rahat eder onlardan daha çok sohbete dahil olurdum ve bir tek benim çocuklarımın uyku düzeni var...amann sende diyenler şimdi beden 2. çocukları için taktik topluyor..tutarlılık tutarlılık tutarlıklık..sevgiler..kaç ayın kaldı bu arada..=)

yemyeşildeniz dedi ki...

yaşamsal ganimetler, sen çözmüşsün bu işi tatlım :) cnm benim 1,5 ay kadar kaldı. kitapta da dediğin gibi tutarlı olmak ve belirli bir rutin oluşturmak ve bunu bozmamaktan bahsediyor. senden ders almaya mı gelsem ben napsam :)

Cici Dükkan dedi ki...

nekadar güzel bir heyecan yaşıyorsunuz. Rabbim sağlıklı, hayırlı bir evlat olmasını nasib etsin. İnşallah dilediğiniz gibi yetiştirebilirsiniz yavrunuzu.

Online alışveriş için ben de bir site tavsiyesinde bulunabilirim size. Bebek bekleyenler için çok hoş alternatifler var.

http://www.aysenbebe.com/

İKİ MELEK dedi ki...

inş. severek kullanırsın. bende ilk zamanlar unnadodan aldım 2 tulum penyeleri çok hoşumagitmedi. inş. senin iyi çıkar. ekranda çok beğenmiştim. severek giydiremiyeceğim heralde.:(