15 Eylül 2011 Perşembe

Bugünlerde ben

Bugünlerde ben;

-          34. haftadayız. Ben 10 kilo almışım. Bu durumda toplamda 13 kg ile tamamlaması muhtemel.
-          2 haftada bir dr kontrolü var artık. Her şey yolunda çok şükür, elhamdülillah. Allah isteyen herkese nasip etsin diye dua ediyorum.
-          NTS ile de tanıştım geçenlerde.
-          Yürüyorum, yürüyorum, geziyorum, hareket ediyorum. Ve herkeşlere tavsiye ediyorum J Ama ondan sonra çok yoruluyorum yaw.
-          Normal doğuma psikolojik olarak hazırlanmaya, beynime komut vermeye devam ediyorum. Bütün problem korkmakta diyor “uzmanlar”. Allah herkese yardım etsin diyorum. Hayırlısı inşallah. Sizden de bu konuda dualarınızı bekliyorum. Ayrıca "amannn canımm çok kolay hiçç korkma" demek isterseniz bunlara da açığım :)
-          Mimi’nin adı hala Zeynep Neşe, herhalde koyacağız biz bu ismi J
-          Hiçbirini yayınlamadım ama sürekli Mimi’ye bir şeyler alıyorum ama abartmamaya çalışıyorum, sonu yok zira. Teyzesi ve ananesi benden daha çok alıyor J
-          Mimi odası olmadığı için beşiğin (oyun parkı) bizim odaya kurulması için odada düzenleme yapmamız gerekiyor.
-          Ben daha hastane çantası hazırlamadım ya L Bebe deterjanları falan alıp artık yıkamam+ütülemem, hastane çantalarını hazırlama faslına ufaktan başlamam gerek, bir zahmet! Bebek deterjanı ve yumuşatıcı (kullanmak gerekir mi bilmiyorum) marka tavsiyelerinize açığım J
-          Süs olaylarına zaten hiç giremedim. Evden bir sepet ayarladım, ablam geldiğinde biraz incik boncukla beraber ona verdim. Tül alacak ve bebek şekerlerini koyacağımız süslü bir sepet yapacak inşallah. Zaten o sepet hastaneye gitmeyecek. Çünkü yoksa o çılgın kalabalık için (eşimin tarafı çok kalabalık) sepet yerine konteynır götürmemiz gerekir J Sadece arkadaşlarım ve ailemiz için.
-          Zeytin toplama ayına denk geldiği için annem doğum ve sonrasında yanımda olamayacak L Felçli babanneme annem bakıyor, köyde onu yalnız bırakmaz, işçilere de yemek yapılacak, birde annemin de zeytin toplaması – ayıklaması gerek derken, aylarca işi var orda, ama aralarda gelir inşallah.
-          O değil de kayınvalidemlere bu sene hac çıksaydı eğer O da burada olmayacaktı, tam kalacaktım ortada J Neyse Rabbim bir kolaylığını veriyor işte.
-          Kaçıncı şişe kakao yağımı bitirdim bilmiyorum, saymadım, sayamadım J Saf kakao yağı (katı halde olanlar saf, sıvı halde olanlar sıvı olsun diye içine bir şeyler karıştırılmış olanlar) her yerde bulunmuyor. Bunun için kayınpederimden istiyorum o Çemberlitaş Baharatçısı’ndan alıyor. En sonunda geçenlerde, keşke başından söyleseydin kiloyla alsaydık dedi hahahah J Napıyım küçük şişelerde satıyorlar bitiyor hemen ama çok işe yarıyor, yani şimdilik ;)
-          Havalar biraz serinlese de bütün gün balkon/sokakta oturup bağırarak konuşan teyzeler yuvalarına dönüp sıkı sıkı camlarını kapasalar, seslerini kesseler diye bekliyorum. Nereye gidersem geleyim beni takip edecekler gibi bir his var içimde artıkkk J
-          En bomba haberimi sona sakladım. Tam doğum öncesi ya da daha doğrusu tam doğum sonrası ev taşıma ihtimalimiz var! Mimi paketleri yapar artık J Şaka gibi di mi. Ancak benden beklenir böyle süper bir hareket J Aklım karışık şimdilik, her şey çok hızlı gelişti, netleşirse hayırlı bir haber verebilirim inşallah.
-         Bütün bunlar olurken ben, biri kurabiye yapsa da yesek yaw diye düşünüyorum hala eheh J
-         Bu ara durum budur J

36 yorum:

neval dedi ki...

amwayin deterjanlarını tavsiye ederim :)

Modavesaire dedi ki...

sağlıkla bebişini kucağına alırsın inşlh canm:))

LeylaK dedi ki...

Harika bir yazı olmuş. Gözlerim doldu. Ben de anne olmak için çaba sarfediyorum, umarım bu güzel duyguları yakında ben de yaşarım. Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

ikibocekbircicek dedi ki...

34. haftada 10 kilo süpermiş.. 20 kilo alan biri olarak :(
nts son ayda herhafta oluyo bebişin kalp sesleri çook heycan verici ... isim konusunda çok hoş bi tercih inşallah miminiz hep neşeli olur hep size neşe verir..
hastane çantası olayını yavaş yavaş hazırlayın derim ama tatile çıkçak gibi hazırlanan listelere kanıp çanta yerine valiz hazırlamayın :)
deterjan konusuna gelince önemli olan sabun tozu olması .kimyasal içeriği ne kadar az olan ne kadar ekonomik olan varsa onu tercih edin.. ben dalan ın roxy isimli bebek deterjanını kullanıyorum paketin kilitli olması sabunun mis kokusu çamaşırları sertleştirmemesii çok hoş .. yumuşatıcıya hiiç gerek yok ...
ALLAH YAVRUNUZU DOĞRU ZAMANDA SAĞLIKLI SIHHATLİ KUCAĞINIZA ALMANIZI NASİP ETSİN ....sevgiler

♥♪♫♥SEMA♥♪♫♥ dedi ki...

canııımmmm:)))ben bebeğimin kıyafetlerini(şimdi bebekliği kalmadı gerçide)sabun tozuyla yıkardım hep..yumuşatıcı çok tavsiye etmem kendi adıma ama yine de sen bilirsin..:))bu arada çantanı hazırla bence valla kalırsın ortada..bak ben sana kendi çantama koymadığım sonrada sıkıntısını çektiğim şeylerden bahsedeyim..terlik..evet şaka gibi:))sonra,ilk emzirdikten sonra göğüs çok acıyor haliyle bunun için krem..eczanelerden alabilirsin..sonra bebeğin altını kesinlikle ıslak mendillerle filan temizleme bence..ben o hatayı yaptım..köpekler gibi pişman oldum..poposu olduğu gibi yarılmıştı yavrumun 1 hafta boyunca ağladı..pamuk ve ılık su ile yıkamanı sonrada kurulamanı tavsiye ederim.pişik kremi olarak da en etkilisi seba med bunu çok tavsiye ederim kesinlikle.şimdilik aklıma bunlar geliyo..kendi yaşadıklarımdan:))birde kendine gecelik olarak loğusa geceliklerinden ya da pijamalarından alırsan çok rahat edersin...göğüs kısmı emzirmek için dizayn edilmiş oluyo çünkü..normal doğuma gelince,hiiiç korkma herkes ballandıra ballandıra doğum hikayesini anlatmaya ve korkutmaya bayılır..hiçç takılma çok kolay bi doğum olacağını ve bunu başarabileceğini düşün..pozitif ol..herşey çok güzel olacak inşallah..bir de bence bebeğe gelicek en güzel hediye bebek pastası heralde çünkü aynı zamanda kullanışlı..:))biraz şunu yap bunu yap tarzında ve uzunca bir yorum oldu ama..naçizane yaşadıklarımdan örnekler..;))))canım benim..rabbim kalbine göre versin inşallah..bebeğini sağlıkla kucağına al..çok öperim:))

TALA (BIRAKTIĞIM İZLER) dedi ki...

Amway kullandım bende 1,5 yaşına kadar. Ek güdalara başlayana kadar da sorun yok. Ama bazen püre lekelerini çıkartmayabiliyor.(du) Biz artık 3 yaşına yaklaştık, kreşe başladık darısı başınıza.

edibe @ edbdesigns dedi ki...

oyyy ne guzel bi post.. keyifle okudum sabahin tam da kor vakitlerinde :)

sen benden betersin, demek o halinle ev tasima ihtimalin var :) Rabbim hayirlisini ve kolaylikla versin canim :) Benim duydugum, hamilelikte 13 kilo almak en normaliymis.. yani 13 kiloyu gecmiyorsa iyimis :) Ben de bebis istiyorum artik, Rabbim hayirlisiyla mujdeli haberleri vermeyi bana da nasip etsin onumuzdeki 7-8 ay icinde insaallah :) en guzelini O bilir.

Eeeeveeet, devam devaam :)

yemyeşildeniz dedi ki...

neval abla, amwayin bebek ürünleri olduğunu hiç duymamıştım. bir bakayım bari :)

modavesaire, amin canım benim sağol.

leylanın kahve dünyası, canım isteyen herkese Allah nasip etsin diye dua ediyorum. inşallah Rabbim hayırlısıyla sana da tez zamanda nasib etsin. amin

uğurböceği dedi ki...

slm.ben bebek kıyafetlerini yıkacağım zaman çarşıya gidememiştim.evimizde uazk kalıyor. kafamda esti yıkacağım diye düşündüm.evde bildiğim beyazsabun vardı.aldım rendeyi bir güzel rendeledim.makinada bir güzel yıkadım.bu arada sakın yumşatıcı kullanma.ben büyük kızım için bile iç çamaşırlarına kullanmıyorum.evimde ayrı bebek deterjanı yok.2 defa durulatıyorum.

yemyeşildeniz dedi ki...

ikibocekbircicek, teşekkür ederim ve amin tatlım. Allah razı olsun. hastane çantası olayına girmem gerek biliyorum, önümüzdeki hafta inşallah :) deterjan konusuna ben de sabun tozu olması düşünüyorum ama erimiyor kalıntı kalıyo diyen de var. alıp bir deniyeceğim inşallah.

permarencim, oo süper bilgiler gelmiş :) terlik, evet unutmamam lazımm. emzirme için krem ve lağusa geceliği aldım. bebeğin altında ben de pamuk ve ılık su kullanmak istiyorum ama kışa geliyor, yıkama nasıl olacak bilmiyorum, biri gösterse ne iyi olurdu. normal doğum için duymak istediklerim bunlar işte :)) pozitifim ben pozitif :) çok teşekkür ederim tatlım, öptümm

yemyeşildeniz dedi ki...

bıraktığım izler, amin canım, o günleri görürüz bizde hayırlısıyla inşallah.

edibecim, canım benim teşekkür ederim, amin. Allah sana da en hayırlı zamanda hayırlı bir bebek nasip etsin inşallah, müjdeli haberi duyalım :)

uğurböceğim, teşekkürler tatlım bilgiler için. ben de yumuşatıcı almıyım en iyisi :) sevgiler

Dokuztepe dedi ki...

ayyy ben bunları bilmiyom ya, artık sen bana öğretirsin:)) amma ben yerim Mimiyle sizi, sağlıkla İnşallah, Sıhhatle gelsin de hepsi zamanla olur. Ayyy bak benim de kurabiye istedi canım, kızım bu saatte mi gelir insanın aklına,yapardım ben sana, yatcaz beya:)))

esved dedi ki...

yemyeşildeniz ben pek anlamam haliyle bebek hazırlıklarından :) ama çatıkatı ilkay ablamda bebek bekliyor biliyorsun belki onun paylaşımlarından yararlanabilirsin,güvenirim ona :) çok TAtlısın bu arada bebeğinde hayırlısıyla gelsin bebek sevelim :)

Unknown dedi ki...

Az zaman kalmış, inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini..

Unknown dedi ki...

bebek çamaşırları mis gibi kokuyor, hele ütülemesine bayılıyorum, size de geleyimmi ütülemek için :)) ev taşıma olayınız can sıkıcı biraz, allah yardımcın olsun

cicibiciseyler.com dedi ki...

çok güzel bir post olmuş tatluum çok beğendim amaa:) sağlıkla kucağına alırsın ınsallah mimini:D kendıne ıyı bakasın..sevgiler

jewel dedi ki...

hacı şakir'in sade beyaz sabunlarını rendeleyip de kullanabilirsiniz. durularken tamamen durulandığından emin olabiliyorsunuz böylece.
bu arada, kakao yağını ne için kullanıyorsunuz merak ettim.

sorunsuz bir doğum ve mutlu ömürler diliyorum. :)

Adsız dedi ki...

10 kg çok değil ideal ne güzel :) demek mimi ile yeni bir ev, hayırlısı olsun canım .Rabbim sağlık mutluluk versin..

prenses annesi dedi ki...

inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın canım.. drısı olmayanların başına :)

Loresima dedi ki...

Bende hacışakirin bebek detrjanından almıştım ama ne kaka lekelerini ne kusmuk lekelerini çıkarıyordu bi kaç ay sonra dayanamayıp normal deterjanla yıkamaya başladım:/ Doğum öncesi herkesin yaşadıgı heyecan ama sağdan soldan duydugun doğum hikayelerini dinleyip kendini sıkma bence çünkü herkesin aynı olmuyor Rabbim böyle bir mucize böyle bir doğum şekli verdiyse dayanma gücünüde ona göre veriyor çok kiloda almamışsın bende 11 kilo almıstım hamileliğimde bol bol yürüyüş yap ve hamileliğinin tadını çıkar ew taşıma işin içinde Allah kolaylık versin 5 aylık hamileyken bizde ev alıp taşınmıştık Allah yardımcın olsun herşey için şimdiden kolay doğumlar nasip etsin rabbim...

**sema** dedi ki...

canım ben de hazır annem yanımdayken bebek eşyalarını birlikte yıkayıp ütüleyelim diye düşündüm.. geçenlerde marketten dalinin sabun tozu ve yumuşatıcısını aldım gayet de güzel miss gibi oldular tavsiye ederim..:) ben doğum için doktoruma epidural için danıştım tavsiye etti ama bakalım nasip inş. hayırlısıyla rahat bir şekilde atlatırız hepimiz.. bir de hastane çantası için eltim bana bir liste göndermişti kendisi de geçen yıl doğum yaptı ve çok tedbirli bir insandır herşeyi ayrıntısıyla düşünüp yazmış istersen sana mail atabilirim.. öpüyorum.. sevgiler...

bırtutamkekik dedi ki...

canımmm benimmm:))
nasıll heyecan yaptımm ben burda biliyomusunn:)
hadi hayırlısı ile inşalllahh...
bende bebeklik dönemlerinde hacı şakir sabun tozu kullanmıştım uzunca bi dönemm...
miisslerr gibi sabun kokulu çıkıyordu makinadan:)
yumuşatıcıya gerek duymuyordum hiçç:)
hayırlıı haberii tahmin edeyim benn:))yok yok etmiyeyim senin ağzından duyalım ilk...
hadi hayırlısı ile bereketi ile gelsin zeynebimiz inşallah...
hayırlı cumalar tatlım...

otuzundansonra dedi ki...

ayyy,geliyor o günler İnşallah .Allah yar ve yardımcın olsun .bu arada o mahalledeki dırdırcı hatunlardan bizim mahallede de var,birde çocukları.gece12 lere kadar çam kapı açamıyoruz valla.kış gelsede evlerine girseler dimi ama ,neyse sevgiler

yemyeşildeniz dedi ki...

dokuztepemm, ben yardımcı olucam sana Allah kısmet ederse merak etme :) gel artık İst.'e de başlıyım anlatmaya eheh :))

esved, teşekkür ederim tatlım. evet biliyorum, bu ara çok var zaten ya da bana öyle geliyor :) teşekkürler önerin için.

içimizdeki karnaval, amin inşallah. teşekkürler

yemyeşildeniz dedi ki...

Dürr-i Yekta, eheh ne süper bir teklif gel tab :)) amin canım sağol.

cicibiciseyler, teşekkürler tatlım :) amin canım inşallah.

jewel, teşekkür ederim, amin. ben de hacı şakir kullanıp 2 kere durulatmayı düşünüyorum bakalım. kakao yağını hamilelikte oluşacak çatlakları engellemek için, şimdilik bir hasar yok, bakalım :)

yemyeşildeniz dedi ki...

Nalan, amin canım teşekkür ederim.

yarencim, teşekkür ederim Allah razı olsun. Allah sana da hayırlısıyla nasip etsin inşallah, tam da Cuma saati yazdım bak.

loresima, Allah razı olsun, inşallah kolay ve hayırlı olur. tavsiyelerin için teşekkür ederim, dediğin gibi, kötü hikayeleri dinlemiyoruz, Rabbim kolaylığını verir inşallah.

yemyeşildeniz dedi ki...

semacım, dalinin sabun tozu da aklımda olsun o zman :)normal epidural ben de sordum cnm, olabilir dedi, duruma göre değerlendirilecek artık :) bana da listeyi mail atarsan sevirim cnm: ebruy34@gmail.com

birtutamkekik, canımmm sağolasın, Allah razı olsun. hacı şakir sabun tozu puan farkıyla önde gidiyor :) hayırlı haber çok yakında Allah kısmet ederse tatlım :)

otuzundansonra, amin cnm Allah razı olsun. aynen tatlım ya kendileri ve bir dünya çocukları içeri girseler ne güzel olacak :) sevgiler

biyasimadahagirdim dedi ki...

Allah sağlıkla kavuştursun;)
taşınma işi her zaman zor ama sana iş yaptırmazlar o dönemde iyi olmuş:P Hepsi geçiyor 2-3 ay sonra bebişinle mutlu mutlu uyurken hiçbişey düşünmezsin ;)

yemyeşildeniz dedi ki...

biyasimadahagirdim, amin canım. pozitif yorumun için teşekkür ederim :) doğum öncesi taşınma olursa ne ala ama sonrasına kalırsa eşyaları nereye koyacaklarını bile söylemeye gidemeyeceğim heralde. dur bakalım Mevlam neyler.

bir güzel çift dedi ki...

öncelikle maşallah sana.21.haftadayız ve hala hamile olmadan önceki kilomdayım.Sadece ilk üç ayda verdiğim 3 kiloyu geri almışım.Top yutmuş misali karnım çıktı :)Merak ediyorum sen kiloları ne zaman aldın?Bana bu aydan sonra şişersin deyip duruyorlar ama bakalım nolcak.

yemyeşildeniz dedi ki...

birgüzelçift, teşekkürler tatlım. 21. haftada hiç kilo almaman çok çok süper, insanlar genelde bu haftaya kadar oldukça kilo almış oluyorlar. ben 21.de kaç kilo almıştım hatırlamıyorum ama kesin almıştım onu biliyorum :) budan sonra azar azar alırsın inşallah. biraz kilo da lazım :)) ben yavaş yavaş aldım her ay, ama son aylarda biraz hızlanabiliyor tabi, bakalım :) cinsiyeti belli olmadı mı hala?

vintageduygular dedi ki...

34.hafta 10kilo cok iyi,benim kizim gününde dogu ve tam 11kg aldim.Normal dogum sonrasindan 3.günü tartildigimda 8 kilo gitmisti. Gercekten doktorlar hakli canim,sakin gözünü korkutma.Benim doktorumda normal dogumu sen cok istedigin icin dogumun cok iyi gecti dedi,yani uzun sürmedi ve cabucak ayaga kalktim.Insallah sende normal dogumla saglicakla kuzuna kavusursun ;)

bir güzel çift dedi ki...

Hadi bakalım hayırlısı o zaman.aşırı kilo almaktan çok korkuyorum ama buna rağmende sırf bebikimin iyiliği için canımın istediği herşeyden yiyorum,yiyeceğim de :)inşallah senin gibi ideal kilo ile tamamlarım bu süreci.Ne zaman dr.a gitsek bizimkinde bir hareket bir hareket bi türlü doğru düzgün göremiyor dr.Ama son gittiğimizde doktor "oğluşun çok sağlıklı" dedi :)İki haftaya kadar ayrıntılı ultrason var orada kesinleşir artık.Rabbim hepimize sağlıklı,hayırlı evlatlar nasip etsin...sevgilerimle...

yemyeşildeniz dedi ki...

vintage duygular, sen de çok az almışsın çok iyi ben 11i geçicem belli ki :)) Allah razı olsun canım, Rabbim hayırlısıyla bana da nasip eder inşallah.

bir güzel çift, tatlım senin aşırı kilo almak gibi bir ihtimalin yok bence, bu kadar haftada hiç kilo almayarak rekora koşuyorsun zaten :) amin canım, inşallah oğluşuna hayırla sağlıkla kavuşursun sen de. sevgiler

Filiz dedi ki...

ben dalin marka sıvı deterjan aldım,bebeğimin tüm eşyalarını onunla yıkadım,yuımuşatıcıya gerek yok zaten yumuşacık oldular:)ben de normal doğum için hazırlıyorum kendimi.henüz nst ye girmedim.bu hafta girerim heralde.doktorum 37.haftada gel dedi.İki üç haftadır leğen kemiklerim ağrıyor,doktor bu çok iyi doğumun daha kolay olur dedi.inşallah kolay ve sağlıklı doğumlarımız olur.sevgiler...

yemyeşildeniz dedi ki...

filizcim, ben de hacı şakir toz sabun aldım, yıkadım, yumuşlatıcı da kullanmadım, gerek kalmadı, çok güzel oldu :) ne güzel cnm, inşallah hepimizin kolay doğumu olur hayırlısıyla. sevgiler