22 Ağustos 2011 Pazartesi

11. Geleneksel okul iftarı

İstanbul Üni. İletişim Fak. olarak, okul arkadaşlarımızla her yıl düzenlediğimiz iftarın 11.si bu sene gerçekleşti. (basın bülteni yazar gibi oldu biraz ama, İletişim diyince birden içimdeki halkla ilişkilerci çıktı :))
Bu arada 11 yıl önce mezun olmadık, hazırlıktan beri uygulanan bir iftar, 6 yıl önce mezun olduk. Az da olmamış yaw neyse çaktırmıyım :)

Çok güzel oluyor iftarlarımız. Okul arkadaşlarımızla hatta vefekar bir hocamızla bir araya geliyoruz her sene.
Bu sene 32 kişi katıldı iftara. Bir kısmı zaten bizim ekip :) kalanların birçoğu da yılda 1 - 2 kere görüştüğümüz ve iftar vesilesiyle buluştuğumuz okul arkadaşlarımız.

Bu seneki mekanımız Kariye Müzesi'nin ordaki Pembe Köşk, bizim çocuklardan biri ayarlardı. Şimdiye kadar hiç gitmediğime şaşırdım çünkü bizim tayfada ben hariç herkes biliyor burayı ve çok güzel bir yer. Sanırım bundan sonra mekanlar listesinde üst sıralarda yer alacak :) Mekan fotosu çekemedim malesef.

İftarı bekleyen ben :)


Kombinim pek belli olmadığı için ayrıca fotoğrafladım :)


Tunik; annem hamileliğimin başında bana almıştı, ilerleyince giyersin diye. Çok iyi yapmış :) İçine beyaz badi giydim.

Pantalon; yine annemin aldığı hamile pantalonu, bu postta bahsetmiştim

Şal; geçen gün eltim Seda verdi, kocası almış birkaç tane şal fakat onda siyah ve beyaz çok varmış bana verdi :) İki renkli bir şal, büyük kısmı siyah, kalanı beyaz. 

Bütün yaz şal kullandım sanırım :) Birde önden iyice sallandırıyorum çünkü insanların karnıma bakması beni çoookk rahatsız ediyor. Bakmayın kardeşim Allah Allah yaa.

Çanta; geçen sene doğumgünümde çocuklar almıştı.

E hiç birini ben almamışım :) Belli olmasa da (şalın altında kalıyor zaten) bir de kolyem var, bu posttaki aşkını ilan eden çocuklu kolye :)

Evet dönelim geceye.

Bizim kızlar :) Benim 2 yanımdaki arkadaşımız da bebiş bekliyor, henüz başlarda ama bizim ekibe 2. bebik geliyor inşallah :)


Saat gece 1 civarı çekilmiş bir foto :) Çoğunluk gitmiş, kalanlara gülmekteyiz. Allah'tan bize ayrı bir bölüm kapattırdılar, böylece kimse rahatsız olmadı :)


 
Mamaları da çekemedim, kalabalıkta foto çekemiyorum :) Gayet başarılıydı yemekler, güzel de pişmişlerdi. Üstelik aşırı aşırı getirip israf da etmediler ki süper hareket bence. Fiyat da 25 TL.  İftar yemeklerinin malesef genelde 40 TLden başladığını düşünürsek, gayet iyiydi. Tabi bizim çocuklardan biri tanıdık olunca indirim yaptılar sanırım.

Gece 1 küsürde kalktık, Beyazıt'a gittik, bizim okulun oraya :) Çok sakindi, biraz oturduk. Normalde rutin olarak sahura Sultan Ahmet'e giderdik ama çocuklardan biri Güneşli'de çok süper tantunici var diyince 3 gibi oraya geçtik. Gerçekten yediğim en iyi tantuniydi ama mekanın adına hiç bakmamaşım malesef. 

Böylece bir geleneksel iftarımızın daha sonuna geldik :)



16 yorum:

benim dünyam dedi ki...

ayy harika ya ben bayılıyorum böyle kalabalık arkadaş grubuyla iftar etmeye çok keyifli oluyor, bu arada maşallah sanada çok tatlı görünüyorsun:)

Küçük Kız dedi ki...

ohh masallah felekten bi gece olmus :) ben de ozledim gece gec saatlere kadar 'arkadaslarla' disarda olmayi, hele de bunu Ramazan da yapmayi... Ama malesef burda hayat 8den sonra bitiyor, etrafta kimsecikler kalmiyor.
Sen de cok iyi gorunuyorsun Yemyesildenizcim, masallah mimi ile sana :)

Unknown dedi ki...

bizimde liseden arkadaşlarla her yaz piknik düzenleriz, insanın eski dostları gibi yok onların yeri çok başka, böyle etkinlikler insanları birbirine bağlıyor

yemyeşildeniz dedi ki...

benim dünyam, evet canım arkadaşlarla çok güzel oluyor. teşekkür ederim, o senin tatlılığın :)

küçük kız, teşekkür ederim tatlım. oralarda zor tabi tatlım. ama seneye bebikle olacak Ramazanlar inşallah :)

dürr-i yekta, çok güzelmiş piknik yapmak da. evet kesinlikle böyle organizasyonlar kopmamayı sağlıyor :)

Swotpisces dedi ki...

boşuna en çok gezen blogger dememişiz sana. :)

Filiz dedi ki...

ne de güzel bir buluşma olmuş,ben mezun olduktan sonra koptum arkadaşlarımdan.her birimiz ayrı yerlere dağıldık..ya ben de aynı sıkıntıdan muzdaribim canım,yolda yürürken herkes karnıma bakıyor:))hem de uzun uzun..hayret yani:))

SEVECEN dedi ki...

ne güzel yıllar sonra bile kopmamak

xcelis dedi ki...

o muhabbetler yemeklerden daha tatlıdır eminim çok tatlısın canım yine bebiş gittgide büyüyor =) yediğin içtiğin afiyetler olsun Öpoooom canımmm

neslihan dedi ki...

Çok güzel bir gece olmuş.ne kadar güzel arkadaşlarla biraraya gelmek. Ben üni. kimseyle fazla görüşemiyorum kala kala bir kız arkadaşım var görüştüğüm. Üni. yılları gaflet yıllarım olduğu için sanırım ben görüşmek istemiyorum buda işime geliyor :)

yemyeşildeniz dedi ki...

swotpisces, eheh evet canım, en sevdiğim şey :)

filiz, sorma tatlım ya, bizim mahalledeki teyzeler özellikle bayılıyorlar bakmaya. buralarda hep ferace ile dolaşıyorum, şalıda önden sarkıtıyorum baya kamufile oluyor :) felak-nas okumayı eksik etme, Allah korusun

sevecencim, evet canım bence de. bizim ekip zaten okuldan, diğer arkadaşlarımızla da böyle organizasyonlarla bir araya gelebiliyoruz.

yemyeşildeniz dedi ki...

xcelis, teşekkür ederim tatlımm, aynen öyle. çok öptümm

neslihan, anlıyorum canım, benim de gaflet yıllarımdan insanlar var, ben de onlarla görüşmüyorum :) sevgiler

♥♪♫♥SEMA♥♪♫♥ dedi ki...

yemyeşilcim gez bakalım gez..valla imrenmiyor değilim sana..sahuruda dışarda yapıyo ya:)))olsun hiiiççç kıskanmadım..:)bebik olsun ben o zaman el sallıcam burdan sana..:))yorumum fazlaca samimi oldu farkındayım..içimden geldi:))çok öptümm:)

yemyeşildeniz dedi ki...

permaren, nerelerdesin özeldik seni. eheheh sen durr, görcen sen diyorsun :)) ben de öptümmm.

otuzundansonra dedi ki...

maşallah canım yaa,çok tatlısın .pazar günü bizde lise arkadaşlarımızla iftardaydık,çok güzel oluyor böyle dimi ?

prenses annesi dedi ki...

okul döneminden arkadaşlarınla her yıl iftarda buluşmak ne kadar güzel bişey.
hamile bayan görünce çok beğeniyorum. bazısına çok yakışıyor hamilelik. sanada çok yakışmış. maşallah :) allah nazardan korusun

yemyeşildeniz dedi ki...

yaren, amin tatlım. çok teşekkür ederim :)