27 Ekim 2010 Çarşamba

yemyesildeniz'in kozmetik macerası :)

Dün akşam ablamla buluşmak için, onun iş yerine yakın olan Beyoğlu'na gittim.

Gittiğim saatde O henüz işten çıkmış olmadığı için biraz dolaşayım, renklere dalayım dedim :)

Normalde makyaj yapmıyorum, ancak tesettürlü olsak da, tüm kadınlar gibi (tamam tüm değil ama tüme yakın :) bende renk renk makyaj malzemelerine bakmayı, arada da almayı çok seviyorum. Kullanmayacağım şeyler de aldığım oluyor, evde sürerim diye ancak genelde kontrollüyümdür, çok fazla aldığım söylenemez. Sevdiğim yerden biri de Beyoğlu MAC, ürünler hoşuma gidiyor.



Kolleksiyonu adını hatırlayamadım, ancak çizgi filmlerdeki fena kişilikleri görüyoruz :)



Rengarengarengarenk :))


Burada bir ürün denedim, adını aklımda tutmadım tabi ama bilenler vardır, fondoten değil ama yüzünü rotüşlü gibi gösteriyor, krem gibi bir şey, fondoten kullanamana bile çok fazla gerek yok. Fiyatı 60 lira civarındaydı. Bir dünya ürüne, hmm çok güzelmiş, diye uzaktan baktık ve çıktım. Aşağıya doğru bir kozmetik mağzası olduğunu hatırlıyorum. Dedim gideyim de bir rimel alayım gelmişken, lazım :) Vee eğlence başladı! Mağzaya girdim, "bir rimel bakmıştım" diye bir cümle kurdum, gerisini hatırlamıyorum. En son kasada elimde 5 - 6 tane ve fiyatı 200 lirayı bulan ürün vardı ve yanına verilecek hediyeyi seçiyordum!!

Olay şöyle ceyran etti.

 "Bir rimel bakmıştım" cümlesinin ağzımdan çıkmasıyla görevli abla beni bir ablaya teslim etti. Artık profesyonel bir kozmetik uzmanın güvenli ellerindeydim. Ordaki başka bir markalara bakmaya fırsat bulamadan adını hatılayamadığım ve ablanın elit bir İtalyan markası dediği gruptan bir rimeli aldı, sürdü, oo çok güzel oldu dedi, diğer ablaya onaylattı ve rimeli verdi bana. Zaten indirimde dedi bir de. Devam etti, makyaj yapıyor musun. Hayır. O zaman consalter mıdır adını tam bilemediğim göz etrafına sürülen, sanırım aydınlık verici bir ürün sürdü. bak ışıltı verdi ve makyaj da yapmana gerek yok bu süper dedi. Üzerine bir kaş kalemi verdi. Aa cildin çok kuruu diye devam etti (evet cildim yağlı değildir, kuru demiyoruzz yağlı değil diyoruz biz :)) ama dedi olmaz aa bak kırışıklar da başlamış! Ben şok bi dakka bi dakka nee kırışık mı?? Noluyo ya derken elimde naturel ve çok başarılı olduğunu söylediği anti-aging kremi vardı. Evet hiç bir markayı hatırlayamayan yemyesildeniz bunu hatırlıyor :) Sea Beauty 
Hayatımda hep aa ne kadar küçük gösteiyorsun denen, üniversitede herkes kapıdan geçeren sen ancak liseye gidiyorsundur denip kimlik sorulan, evli olduğuna inanılmayan ve hep bunun rahatlığıyla yaşan bünyeme ağır bir darbe olarak geldi bu kırışıklıklar! Abla devam ediyor, gözenekler de açılmış, bak sana bu toniği vericem,  bu da gündüz kremi, şu kadar zamanda bir şu kadar miktarda şu ürünü kullanacaksın, bak onu alacağına 20 lira fazla ver, vücüt bilmem nesiyle al, hoop bunda kampanya var, getir bak elini, hoop sürdük bunu, öteki elinle karşılaştır bak ne kadar yumuşak yaptı... diye gidiyor durum. Bende aaa eveett diye dinliyorum, ama içimden sürekli, kendine gel, millet aç yaşıyor, günahtır, bunlara 200e yakın para vericeksin, israftır, emin misin bunlara ihtiyacın olduğuna diyorum. Ama hipnotize olmuşum sanırım :)

Neyse geldik kasaya yanıdan vereceği hediyelere bakıyor bir yandan kasadaki görevli işlemini yapıyor, kredi kartı tabi verdim, kız demez mi, kartın son kullanma tarihi geçmiş, işlem yapmıyor. Bana kal geldi, ilk defa böyle bir şey oluyor, kartın süresi varmış ve gün dolmuş, utandım bozuldum ve geri bırakmak zorunda kaldım. Abla da o kadar uğraşmıştı benimle, üzüldüm, hellalık aldım çıktım.

Çıkınca dedim, hayırlısııı :)

Bu durumun şokuyla naptığını bilmyen yemyesildeniz Mango'ya girer direk :)

Sizin için Beyoğlu Mango'dan birkaç güzellik çektim.

Hmm çok başarılı, rengi de beğendim.






Sonunda ablamla buluştuk, anlattım olayı. Sen artiz misin, soy kiviyi kabuğunu koy gözünün altına tamam işte  dedi :)) Onda da Avon kataloğu vardı şansa,  Avon'un son zamanda çıkardığı güzel bir rimel var, ondan sipariş verdik 12 iraya. Mevzu kapandı :))

Kıssadan hissemiz, sanırım benim yapım bu kozmetik olayına çok bir yatkın değil. Yani düzenli olarak bu ürünleri kullan kardeşlerimi tebrik ediyorum ve saygı duyuyorum bakımların dolayı. Ama benim şahis kanaatim, kendimi bunlara çok kaptırmam gerektiği. Var işte bir tonik, bir temizleyici, bir yüz kremi, bir peeling, yeter. Allah sağlık versin cümlemize, yoksa hepimizin kendine göre güzelliği var bence.

Not: Fotoğraflar cep telefonu ile çekildiği için çok bir muhteşem değil :)  

Sevgiler...

10 yorum:

Sümeyye dedi ki...

ohhh içim açıldı sayende beyoğluna gitmiş kadar oldum :) makyaj malzemelerini bende çok seviyorum dediğin gibi evde kullanmak için alırım bir sürü şey ama hepsini doğru düzgün kullanamam bende arkadaşlar tarafından kapışılır sonra :)

yemyeşildeniz dedi ki...

Sümmeyyecim, teşekkür ederim. kadınız işte, kozmetiksiz olmaz :)

Unknown dedi ki...

hele insanın kendini kötü hissettiği zamanlarda çok iyi geliyo kozmetik :) güzel bir gün olmuş cnm ayrıca mangodaki pudra kabana bayıldım ben :))

yemyeşildeniz dedi ki...

evet cicicim, kötü hissedince ya kuaför ya alışveriş ya da çikolata :) hangisi daha tehlikeli bilemedim :) öptüm cnm.

SEVECEN dedi ki...

kozmetiğe o kadar ciddi paralsa vermek bencede yersiz ,ben dün kozmatik alışverişi yaptım birazdan yayınlıyacağım:)

yemyeşildeniz dedi ki...

sevececim, bekliyoruz alışveriş postunu :)

YeMeK vAkTi dedi ki...

iyi gene çekmişsin ben çekemezdimde:)

hepsi benim olsa ya bunların:)

yemyeşildeniz dedi ki...

Aylincim, evet başardım çekmeyi cnm :) daha güzelleri senin olur inşallah.

özlem dedi ki...

ayyy harikalarrrrr

yemyeşildeniz dedi ki...

özlemcim, evet, vitrin gezmek ne güzel di mi :)