13 Ekim 2010 Çarşamba

Tuzlu kurabiye ve Antep dolma :)

Önce sevgili http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ da sonra da sevgili http://dekorapsuwasyon.blogspot.com/  da gördüğüm güzel tuzlu kurabiyeleri bu akşam denedim. Sonuç muhteşem :))

Gerçekten ağızda direk dağılıyor, tavsiye derim. Tarife göre yaparken, 3 bardak un çok az geldi, hamur çok ele yapışıyordu, en az 1 bardak daha un eklemişimdir, bir dahakine tam 1 paket margarin yerine daha az koymayı düşünüyorum. Ayrıca ben susam sevmediğim, çörekotu sevdiğim için çörekotlu yaptım. Tarif içi yesilmutfağa buyrun

Hamuru önce yuvarlayıp sonra elimde yandan yandan yuvarladım :)) Pişmeden önceki durumu;


Bunlar da piştikten ve muhteşem olduktan sonra :))





Ben bu kurabiyelerden ayırıp Seda'ya (bilmeyenler için eltim :)) verecekken O aradı, annesi ile kuru patlıcan dolması yapmışlar, ımmmm oleyyy :))) Gaziantep'li Seda'lar ve kuru patlıcandan dolmayı çok güzel yaparlar. Bir de yanına lavaş. Allahımm. Sepetler salındı ve kurabiyeler gitti dolmalar geldi :)) Buyrunn..



7 yorum:

∂єкσяαρѕυωαѕуση dedi ki...

eline sağlık canım hakikaten çok güzel bir tarif, kolay dağıldığı için içine pekmekz koyup oğluşa cicibebe olarak vermeyi düşünüyorum

ve söylediğin gibi un miktarı 3 bardak az geliyor bende eklemiştim:) sanayağı 150 gr yeterli gelecektir

sevgiler

özlem dedi ki...

ellerine sağlık canım çok güzel olmuşlar. tarifte un ölçüsünü 3-4 bardak olarak değiştirdim. benim yaptığımda tam geldiği için 3 bardak un yazmıştım. canım kusura bakma.
dolmalarda süper valla. hele de kuru patlıcan favorimdir. bende kuruları antepten getirttim. çok güzel oluyor, çabuk pişiyor.

yemyeşildeniz dedi ki...

Dekorapsuwasyon, teşekkürler canım.
Özlemcim, estağfurullah, ben sansa tarifin için teşekkür ederim tatlım :)

özlem dedi ki...

Hayırlı cumalar.

yemyeşildeniz dedi ki...

hayırlı cumalar tatlım

M.Yasir'in Annesi dedi ki...

mükemmel qörünüyorlar
ellerinize sağlık :)

yemyeşildeniz dedi ki...

M.Yasir'in annesi, teşekkür ederim :)))