28 Ekim 2010 Perşembe

soğuk havada yemek yenir ! :))

Kış geldi İstanbul'a bugün gerçekten hava çok sert ve yağışlı, mübarek hiç durmadan yağıyor geceden beri. Bu da yemyesildeniz ve ailesi için sebze çorbası vakti geldiğini gösteriyor :))


Bizim tükkandan yağmur manzarası


Ben soğuk havalarda en çok yaptığım çorbalardan biri brokolidir. Kuzenim Bursa'da brokoli yetiştiriyor ve sağolsunlar hep bana da gönderirler, annemler gidip dönmediği için henüz gelmedi bu sene :)

Dün de canım kabak çorbası çekti. Aylin'in blogunda görmüştüm, bir de böyle deneyeyim dedim. Gerçekten çok çok güzel oldu. Bütün tencere bitti. Tekrar teşekürler Aylincim.

Tarif için buyrun. Ben tarifte minik değişiklikler yaptım sadece. Tereyağ yerine 1 çorba kaşısı ayçiçek yağı, 1 çorba kaşığı zeytinyağı koydum, yarım paket tavuk bulyon koydum ve bunun için tuz koymadım (milletçe çok tuz tüketiyormuşuz ve bu çok zaralıymış, onun için tuz ve şeker tüketimize çok dikat etmemiz gerekiyor, söyleyene bak o da ayrı konu :), çok az brendırdan geçirdim, ama kabakları eritecek kadar değil, birkaç saniye sadece, dereotum kalmadığı için koymadım ama olsaydı süper olurdu :)




Sizin de denemenizi tavsiye ederim, ne kadar güzel olduğuna inanamayacaksız. Özellikle brokoli, kabak çorbası vs denemekten korkanlar, sebze yemeyen aile fertleri bulunanlar (özellikle çocuklar) için kesinlikle tavisiye ederim. Eltimin 2 yaşındaki kızı dün 2 kepçe kabak çorbasını bayılarak yedi, ki ama normalde hayatta kabak yemez. Abu bana çooba yapmış diyo birde cadı :) (abu da ben oluyorum :))
Sosyal mesajımı da vereyim; kabak, brokoli, ıspanak vb. çorbalarını yiyelim, yedirelerim :))

Bugün de, Maggi'nin hazır soslarının güzel olduğu duyumundan yola çıkarak tavuk yaptım. Bence gayet güzel. Böyle hazır şeylerin ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır ama arada yapılabilir bence, üstelik gayet lezzetli.



Ben soğanlısını yaptım, bu ambalajların içinde çıkan pişirme poşetinin içine soğan sarımsak da attım, yanına kızartma yerine fırınlanmış patatesler (tepsiye patatesler konur, üzerine biraz zeytinyağı, kekik, fesleğen, kekik, ohh muhteşem :)




Yarın 29 Ekim münasebetiyle tatil ama çalışan kadın için bu, aileyle uzun kahvaltı, temizlik, temizlik, temizlik ve ütü demek :)

Allah'a emanet olun...

7 yorum:

YeMeK vAkTi dedi ki...

Ellerine sağlık canım.Dereotuyla daha bir güzel olacaktır eminim ama çocuklar pek sevmez:)

Bende knorun mangallı tavuk çeşnisini denedim iyi hoşta ev çok sarmısak koktu sanki çıkmadı bütün gece:))

yemyeşildeniz dedi ki...

Aylincim, teşekkür ederim cnm. mangallısını görmedim ben, balkon kapısını açık tutunca sarımsak kokusu çıktı sanki, fazla durmadı :)

Dilekce.. dedi ki...

Mmmmmmmm harika görünüyor hepsi de, tok olmama rağmen canım çekti :))

yemyeşildeniz dedi ki...

Dilekcim teşekkür ederim tatlım. öptüm :)

Azelya dedi ki...

Ellerine saglik! Mmmmmmhhhh...!!! Coook lezzetli görünüyor! Patatese kekik,feslegen katildigini ilk kez gördüm benmi cahil kaldim ney :) Denemeliyim... Afiyet olsun size!

Sevil Şahin dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım afiyet bal olsun .
Soğuk havada en güzel gideni zaten çorbadır .
Çorbasız olmaz bencedede
kabak çorbasıda nefis olur

Aylincimin tarifide güzeldir.
Tavukta şahane olmuş
afiyet bal olsun
sevgiler

yemyeşildeniz dedi ki...

Azelyacım teşekkür ederim, ben salatadan yemeğe hemen hemen her şeye baharat katarım :) kekik, fesleğen, nane çok güzel tad veriyor ve tadıyla tuz kullanımını azalttırıyor. tavsiye ederim :)

Sevilcim, teşşekkür ederim cnm. sevgiler.