31 Ekim 2010 Pazar

3 gündür naptık :)

3 günlük tatilin özeti ile karşınızdayım, tahmin ettiğim gibi, temizlik, temizlik, temizlik ve yemek, yemek, yemekle geçti :))

Bir yandan çorba içip, bir yandan postu yazıp, bir yandan da tvde düzgün bir müzik bulmaya çalışmaktayım. Ayrıca yarın işe gidecek olmanın verdiği bir psikolojik baskıyı da yaşamaktayım, hadi bakalım hayırlısı:)

Cumadan başlayalım. İşe gitmeme münasebetiyle kahvaltıya kaynım - eltim :), Sevgi (minik kızları) ve kayınvalidemi çağırdım (kayıpederim şehirdışındaydı)

Buyrun kahvaltıya :)

Bunlar çiçekli kahvaltılık takımlarım :) Sosis gibi olanlar peynir :) Murat Bey'in fesleğenli-domatesli peyniri, çok severimde  fesleğeni :)



Kırmızılı yumurta ise biber salçalı yumurta :) Eltim Antepli de, Antep'ten gelen güzel biber salçalarından bana da veriyor :) Kocim yumurtayı salçalı seviyor. (ben pek sevmemde :) Urfa ve Antep biber salçasıyla çok güzel oluyor. Küçük tavadakide, "peynir paçası" diyorlar. Kocim Elazığ'lı, kayınvalidem köyden almış, bu peynirden "peynir paçası" diye bir şey yapıyouz. Tavaya biraz yağ konuyor, küçük kesilmiş köy peyniri ekleniyor, biraz çevrilip su konuyor (yerken de sulu olacak), toz kırmızı biber ekleniyor. Kocim sarımsak sevdiği için bir de 1 diş sarımsak rendeliyoruz. Süper bir peynir oluyor :) Suyuna bandırmak için yöresel bir baharat karışımı da var sofra ama tek açısan çekince o çıkmamış :))

Birde 2 yufkayla tava böreği yaptım. 1yumurta, süt, sıvı yağı çırptım, büyük tavaya 1 yufka serdim,kenarları sarkıyor tavandan, içine biraz bu sıvıdan koydum, 2. yufkayı parçalayıp bu sıvının için attım, çok az beklettikten sonra 1. yufkanın üstüne bu soslanmış, parçalanmış yufkalar ve biraz peynir peynir koyup kenardan sarkan yufkaları üstüne kapatım, alt-üst pişirdim. Su böreği gibi, süper oluyor :)

Zeytinyağı ise, bizim sofralarımızın vazgeçilmezidir. İçine Assos'tan alınan kekik, kayınvalidemin köyden getirdiği kuru nane, fesleğen, 3 damla da limon sıktım. Zeytinyağımız da zeytinimiz (yağlı sele) de anne-babacığımın zeytinliklerinden :)

Geçenlerde yasamsalganimetler'in blogunda gördüğüm yalancı krem karameli denedim. Sonuç muhteşem! Mutlaka deneyin, tavsiye ederim, herkese bayıldı valla. yasamsalganimetler'e burdan da teşekkür ederim :)

Kabından çıkarken heycanlı anlar :))



Ve muhteşem tad. Allah'ım çok güzeldiii :)




Tarif için buyrun

Bu sabah da büyük kaynıma (kaynım demek ne komik :)) Yani Anadolu yakasında bize uzakkk bir semte gittik. Evet ailecek :) Küçük hanım Sevgi'yi de sayarsak 7 kişi bir arabada! Evet fark etmişisinizdir arabaya doluşmadan bir yere gidemiyorum ben, illa kapasite üstü olacak :) İşte bu da kalabalık hayatın bir sonucu :)

Giderken giydiklerim,


Doğumgünümde gelen yarım hırka, kalın kalın :) Eşarbımda ablamın aldığı siyahlı, koyu pembeli eşarptı.


Bu kolyem, 3 - 4 yıl önce Nişantaşı'nda bir mağazadan almıştım ama hiç hatılamıyorum adını.



Kahvaltı masasını güzel çekemedim, aceleyle ve telefonla olduğu için malesef :(






Bu da soğuk günlerin vazgeçilmezi :)) Kaloriler candır can mantığım nereye kadar ben de merak ediyorum :)) Ama çok güzel yaww :)


Uzun bir postun daha sonuna geldik :) Allah'a emanet olun...

13 yorum:

Unknown dedi ki...

hepsi çok lezzetli görünüyor cnm. hırkanı çok beğendim :)

yemyeşildeniz dedi ki...

cicicim teşekkür ederim. ben de sevdim hırkayı cnm :)

Esra Rebele dedi ki...

Çok güzel görünüyor, maşallah. Allah ağzınızın tadını bozmasın. Peynir aşığı bir insan olarak sosis şeklindeki peynire takıldım ben. Fesleğenli domatesli demişsin ya hazır mı satılıyor onlar?

yemyeşildeniz dedi ki...

Esracım çok teşekkürler canım Amin. Muratbey farklı çeşitlerde (barbekülü, çörekotlu, fesleğen-domatesli gibi) peynir çıkarmış canım, marketlerde bu şekilde satılıyor.

Unknown dedi ki...

Oyy ne yoğun geçmiş tatilin :) ben de çok yoğunum diyodum kendi kendime :)
Kahvaltılıkların çok hoş,güle güle kullan inşallah her daim,ayrıca kıyafetini ve kolyeni çok beğendim,onları da sağlık içerisinde giy inşAllah..mutlu haftalar diliyorum,,hoşçakal...

yemyeşildeniz dedi ki...

Zeihacım, çok teşekkür ederim tatlım, amin. Allah cümlemize her iki cihanda af ve afiyet nasip etsin inşallah.

Dokuztepe dedi ki...

Ya hangisini beğeneceğimi bilemedim, börekler, peynirler,karameller,kombinin vs. hepsi hepsi harika görnünüyorlar, marifetli arkadaşım benim..:))

uğurböceği dedi ki...

herşey çok güzel.çiçekli takıma bayıldım.sevgiler

özlem dedi ki...

hepsi birbirnden güzel hırka desen muhteşem. güle güle giy canım

Dilekce.. dedi ki...

Çok güzel mamalar gördüm sanki :)) Senin 3 günün benim 3 günümden iyi geçmiş canım, ben evde kös kös oturdum :( Bi tek pazar günü alışverişe çıktım ve evde pineklemenin acısını çıkartmış oldum :))

yemyeşildeniz dedi ki...

Dokuztepecim, canım benim, marifetliyim di mi ehehe (gaza gelmiş yemyeşildeniz) :))

Uğurböceğim, teşekkür ederim canım. Çiçekli takımı Bernardo'dan çeyiz yemek takımı alırken hediye vermişlerdi :) ama seviyorum ben onları :)

Özlemcim, teşekkür ederim canım, senin güzelliğin :)

Dilekcim, sağol tatlım, alışverişten alınanları görmeyi bekliyoruz acilen :))

YAŞAMSAL GANİMETLER dedi ki...

ay canımmmm yapmış tarifi rast gele gördm geç oldu=(afiyet şeker bal börek olsun inş..kiloda olablilir nasıl olsa inceciksin=P

yemyeşildeniz dedi ki...

yaşamsal ganimetlercimm, yaptım canım evet çok güzel oldu valla, herkes çok beğendi, teşekkür ederim. kilo olmasın yaww, çok da ince sayılmam :)) öptüm