7 Haziran 2011 Salı

Zeytinyağlı Enginar

Geçenlerde eltim Seda pazardan temizlenmiş enginar almış. Bana sordu nasıl pişiriyim diye, ben de hiç pişirmedim. Bizde çok yapılır, hatta babam köyde ekiyor ama ben hiç yapmamıştım. Netten biraz bakıp ortalama bir tarif söyledim. Şöyle bir tarif oldu.

- Enginarlar yıkanır, 1-2 dakika limonlu suda bırakılır.
- Konserve havuç-bezelye-patates açılır ya da havuç-bezelye-patates küp küp doğranıp birkaç dakika kaynatılır.
- Soğan yemeklik doğranır ve limonlu sudan çıkarılan enginarlar altı düz bir tencereye konur.
- İçlerine biraz soğan, havuç-bezelye-patatesli karışım, bir ya da yarım adet kesmeşeker, az tuz ilave edilir.
- Zeytinyağı ve 1 adet limonun suyu çırpılır ve enginarların üzerine gezdirilerek tamamı tencereye dökülür.
- 1-2 bardak su ilave edilip kapağı hiç açılmadan önce orta  sonra kısık ateşte pişirilir.


Sedoş yapmış, ailecek beğenmemişler, ilk kez yedikleri için, tadı garip gelmiş. 

Bana verdi, ben afiyetle yedim, çook güzeldi, otobur olmak ne kaa güzel :)) Kısmet işte :)

Bu arada dün camları sildik, Seda da yardım etti Allah razı olsun. Lüften kirlenmesinlerrr, tekrarlayamıycam bi süre :))

Sevgiler...

10 yorum:

YeMeK vAkTi dedi ki...

Canım bende küçüklüğümden beri enginar yedğim için her şekilde çookk severim.ancak eşime yedirmek için etleyip beşamelliyorum üzerine kaşarlar serpiyorum bir görsen damaktadı işte:))

Unknown dedi ki...

Ay ne şirin olmuş enginarlar :)
Hep böyle hayran hayran bakmakla yetiniyorum,bakalım denemek ne zaman kısmet olucak :)
Ellerine sağlık canım..
Afiyet,şifa olsun,hem sana hem bebişe :)
Sevgilerimle..

yemyeşildeniz dedi ki...

aylincim, eşin için verdiğin çabayı takdir ettim, özel enginar yemeği geliştirmişsin baya :) ben direk kendim yemeği tercih ettim eheh :)

zelihacım, teşekkür ederim tatlım. kesin denemelisin, yapılışı kolaymış, eminim güzel olur. sevgiler

Neşece herşey dedi ki...

Ellerine sağlık yapanların.Yarın ben de enginar pişirmeyi düşünürken bu tarif harika oldu sağol canıımm..

MAYRI dedi ki...

Ben de bu aralar enginarı sık yapıyorum. Yalnız limon yerine 3 enginara bir portakal fazla ise 2 portakal sıkıp onun suyunu ve yarım bardak su kısık ateşte pişiriyorum. Çok lezzetli oluyor.
Afiyet olsun.
<:))

otuzundansonra dedi ki...

Afiyet Olsun .Umarım kirlenmez camların .hamile hamle zor olur yaa

Tespih Taneleri... dedi ki...

Ellerinize nefis saglik... Nefis gorunuyor cokta severim...Sevgilerimle...

yemyeşildeniz dedi ki...

2z annesi, teşekkürler tatlım :)

mayrı, portakal suyu çok iyi fikirmiş bak. denemeliyim :)

otuzdan sonra, inşallah, her gün kontrol ediyorum :))

tespih taneleri, teşekkür ederim, sevgiler

Adsız dedi ki...

bende bayılıyorum engınara.canım yıne yorum ayarı aynı.....lutfen degıstırın .isim yazamıyoruz.adsız yollamak zorunda kalıyoruz:(((((((

ellerıne saglık canım...
marıfetellerımızde-zeynep

yemyeşildeniz dedi ki...

zeynepcim, vallahi ayarlar aynı, birkaç kişi sadece yorum yapamıyor, çok sinir oluyorum ama bir şey yapamıyorum malesef :((( adsızdan yorumlara devam lütfenn :)