1 Aralık 2011 Perşembe

Merhaba, depresyondayım ben

Evet başardım, depresyondayım. Doğum sonrası olur böyle şeyler di mi? 40ımızın çıkmasına 2 gün kaldı, bir mucize ile 41. gün her şeyin çok daha iyi olmasını diliyorum :)

Şöyle ki, başarılı bir epidural sezeryan olmuştu, 3 gün sonra dikiş ağrısı kalmamıştı. Lakin doğumdan 1 hafta sonra kalça ağrısı başladı bende, önce önemsemedim, tam o sırada "süt ateşi" denen şey oldu(yaşayan bilir çok fena birşeymiş) aynı günde annem grip olduğu, kayınvalidem hacca gittiği için bebek bakımı bana kaldı, o ateşle de çok zor oldu tabi.

Ateş geçti kalça ağrısı devam etti, hala devam ediyor. Bacağımın üstüne basamıyorum, topallama oluyor. Önce epiduralden şüphelendim ama 1 hafta sonra olduğu için mümkün değil dedi dr.lar.

MR çekildi kemik iliğinde ödem oluşmuş, tek tedavisi istirahat. Üstüne basılmayacak, bebek kaldırılmayacak. Aylarca geçmezmiş, yani aylarca basamazsam panik yapmıyacakmışım, takip edilecek durum. Minik bebeyle ne güzel istirahat edilir di mi? Onun için bütün işler anneme kaldı, ben sadece emziriyorum, dinleniyorum, inşallah çabuk geçer diye dua ediyorum. (sizde etseniz benim için) Tabi sık sık ağladığımı da söylememe gerek bile yok sanırım. Annem gidince halimiz nice olur düşünmek bile istemiyorum.

Tabi halimize bin şükür, ciddi birşey çıkcak diye çok korkmuştum. Hamdolsun, önemli birşey değil dediler. Hayırlısıyla sabır ederim inşallah.

Gece uykusuzluklarından bahsetmiyorum bile, olacak o kadar değil mi? Birkaç gündür gündüz uyuyor, sonra gece sabah 5'e kadar uyumuyor :) Napalım canı sağolsun.
Ayrıca Mimi'ye 9 gündür antibiyotik veriyoruz. Kakasında kan vardı minik minik, yeşil oldu, böyle mukusluydu falan,(bebesi olmayanlara çok iğrenç gelebilir, kusura bakmayın ama bebesi olanlar anlayacaktır :) amip mikrobu kapmış göya, nasıl olacaksa bu kadar bebekte o da ayrı konu. Neyse kendi durumu iyi çok şükür, yarın dr. kontrölü var, inşallah geçmiştir. Allah bütün bebeklere şifa versin inşallah.

Yani bunlar basit şeyler aslında, Rabbim beterinden korusun, taşıyamayacağımız yük vermesin inşallah. Halimize çok çok şükür. Herşey dört dörtlük olmaz. Sabırlan selamet derler bizim orda :)

Son olarak bana göre dünyanın en güzel bebesi Zeynep Neşe :)) Bu da müthiş birşey. Rabbim isteyen herkese nasip etsin diyorum tekrar.

Sevgiler

25 yorum:

bırtutamkekik dedi ki...

kuzumm benimm:)
kıyamam ya..
çok geçmiş olsun ikinize de...
sağlığınıza tez zamanda kavuşursunuz umarım tez zamanda..
miniğime de tatlı anneciğine de ennn acilinden şifa diliyorum rabbimden...
sağlıklı ve güzel haberlerinizi bekliyorum canısı...
kokla benim için zeynep neşe ,mi:)
dualarım sizinle gülüm..
sevgilerimle..

pembe ajandanın sahibesi dedi ki...

zeynep neşe doğmuş, bide 37 günlük olmuş ben yeni gördüm, allah analı babalı sağlıklı büyütsün, benimde eklem yerlerim çok ağrıyo ama gitmedim doktora, dinlenmemse imkansızz:(

Aktuelmoda dedi ki...

Canım öncelikle hayırlı olsun inşallah,Zeynep'e sağlıklı ömürler diliyorum.Çok geçmiş olsun,ikinize de acil şifalar tatlım...

bir güzel çift dedi ki...

canım benim son iki ayımız ve ben çok tırsmaya başladım :( çok korkuyorum valla ama bir yandan da acayip mutluyum :) okudum dua ettim,dualarımızdasın....

yemyeşildeniz dedi ki...

birtutamkekik, sağol cnm, kokladım :) Allah razı olsun.

pembeajandanınsahibesi, sağol cnm. evet tek başınaysan dinlenmen imkansız. önemli birşey değildir, hemen geçer inşallah.

aktüelmoda, sağol tatlım, Allah razı olsun

birgüzelçift, korkma cnm, düşünme sen kötü şeyler, iyi olur inşallah. Allah razı olsun.

ıhlamur Bahçesi dedi ki...

canım allah acil şifa versin ikinizede.Anne olmak böyle bişey demekki sen yavruna annende hem sana hem bebeğe bakıyo....

güzel şeyler dükkanı dedi ki...

güzeliiim beniiiim.kıyamam sana.sabret tatlım.yok depresyon mepresyon.duygu dalgalanması diyelim :) ağrıların için çok geçmiş olsun.dinlen,tavsiyelere uymaya çalış.çok zorlu bi süreçmiş gerçekten ilk 3-4 ay.ablamda görmüş oldum.düzelecek bitanem.40 tan sonra biraz değişecek 2 aydan sonra 3 aydan sonra ...diye diye sıkıntılar azalacak.ama bu sıkıntılar arasında onun minik elleri ,uykusu insanın şevkat yönünü nasıl da okşuyor.keyfini de çıkart tatlım.hem zeynep neşe ye hem sana acil şifalar diliyorum.çok öpüyorum...

CADI KIZIN DIRDIRI.. dedi ki...

Canım öncelikle ikinizede çok çok geçmiş olsun derim.
Ve depresyondayım demişsin hıh saçma;)
Sen depresyon görmemişsin.Neleri var valla vara yoğa zırlayanmi dersin, çocuğunu kabullenemeynmi dersin,Geçimsiz olan,hiç bir şeyden memnun olmayan,kocasından iğrenen oooo okadar çokki anlatmakla bitmez.
Oyüzden korkma sende depresyon felan yok!!

Bunlar olağan şeyler.
Eve yeni bir üye katılıyor.Tabiki bu hemen herşeye alışılacak bir şey değil.Zamanla geçicek herşey.Buna emin ol.

Sadece biraz daha sabır.Bu tatlı yorgunluğun ve karmaşaların yakında geçicek emin ol;)
Hele minnakım biraz büyüsün gülücükler atsın:)bi dillensin,sen ozaman gör bak ağrı hissediyormusun:)

Ben yine fazla dırdır yaptım sanırım:/hemen uçuyorum:d
Kendine ve minnaka dikkat et Allaha emanet olun.Öptüm çokk;)

bedia dedi ki...

canım tanem balım 2 yaşına girecek biz hala geceleri uyumuyoruz. ki o bebek olur gece uykusuzlukları ama senin ağrın kötü olmuş rabbim şifa versin.bu arada ismi çok güelmiş zeynep neşe..(babasının süsü yani)
sonra kalmaz depresyon felan hele az büyüsün kucağından indirmezsin:))sevgiler..

nigar dedi ki...

ZEYNEP ne güzel isim,allah ismiyle yaşatsın :) sende tez zamanda iyileşirsin cnm inş.

♥♪♫♥SEMA♥♪♫♥ dedi ki...

ayyy canım benim ya....geçecek hepsi geçecek inşallah...:))canım benim:')ben diyorum ama komşu olsaydık diye ben yardımcı olurdum sana;)))

Swotpisces dedi ki...

Allah bağışlasın annesi, hep mutlu günlerini görün inşallah...

Swotpisces dedi ki...

Allah şifalar versin bu arada...

neval dedi ki...

hastanelerde mi mikrop kapıyor bebeler acep? geçmiş olsun,depresyon taze annenin maalesef uğradığı bir durak ..

otuzundansonra dedi ki...

ayyy daha yeni gördüm inanki,çok çok geçmiş olsun canım benim,Allahım yardımcın olsun,sevgiler

esra dedi ki...

Hayırlı olsun canım bebişini güle güle büyüt inş..sende sorarsın herkese benim gibi ,en güzel benim bebeğim dimi diye:))) halbuki her bebek güzeldir ama kendi bebeklerimiz en güzeldir:)))

Filiz dedi ki...

ah canım çooook geçmiş olsun sana da bebene de...ben de çok zorlanıyorum,uykusuzluk,gaz sancıları ,meme başı çatlakları falan..olsun ama onun bir bakışı yetiyor insan herşeyi unutuyor..Allah yardımcımız olsun canım,kolaylıklar diliyorum sana..sevgiler...

yemyeşildeniz dedi ki...

hepinize çok teşekkürler kızlar. teker teker cevap yazmak istiyorum ama insnın vakit olmuyor. sevgiler

rumma dedi ki...

Allah analı babalı büyütsün..

sevgiler

prenses annesi dedi ki...

allah anali babali büyütsün. sanada cok gecmis olsun insallah hersey bir an önce düzelir. allah yardimcin olsun dualarim seninle..

bahar yorgun dedi ki...

ah canım benim .. bende yeni doğurdum sayılır ya anladım az çok halinden.. çok geçmiş olsun sana öncelikle, kendine iyi bak ki evdeki diğer herkes sana bakıyor çünkü.. ev işlerini falan kafana takma sakın, çünkü ben bir ara çıldıracak gibiydim ev çok büyük hiçbirşeye yetişemiyorum diye.. bebişinde zorluğu 3 aya kadar ne yapalım ssabredeceksin sonra düzelir inşallah

Sihirli Kokosh dedi ki...

canım çok utanıyorum bir hayırlı olsun bile diyemedim :(Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etti çok şükür kafana takma ne zamn sıkıldın biri senin için hemen yanında Yasin_i Şerif okusun.İnşallah tez zamanda kurtulursun ağrılarından mis gibi kokar şimdi oo ohh cennet kokusu gibi:)Rabbim bu günleri en dolu dolu şekilde geçirmeni nasip etsin.Kocaman öpüyorum minnakı da kokluyorum Maşallah Tebarekallah size

İKİ MELEK dedi ki...

canım bence anca bugünlerde ses verebiliyorum malum *2 olunca ses solukkalmıyor. başınıza gelenleri okudum şöyle bir Rabbim acil şifalar versin kendini bırakma inançlı ol tevekkül et. hastalıkta sağlıkta bize... bizimde oldu birşeyler grip bile oldu minikler:) Allah tüm bebeklere sağlık sıhhat afiyet versin.öptüm

Ballı Cimcime dedi ki...

Hayırlı uğurlu olsun taze anneck sana da bebişine de çok geçmiş olsun sağlıkla sıhhatle büyüsün zeynep neşe bebek, bahtı açık olsun, sevgiler..

vintageduygular dedi ki...

Kusura bakma gec görmüsüm.COk gecmis olsun, hersey üst üste gelmis. Öperim miss kokulu mimi ni ;)