27 Temmuz 2011 Çarşamba

Eminönü bebek alışverişi

Evet kızlar sonunda başardım :)) Artık Mimi konuşmaya başlayıp "anne bana da bir şeyler alsan artık" diyecekti :)) Hep kendime hep kendime nereye kadar :)

Ramazan gelmeden temel birkaç şeyi alayım dedim, Ramazanda annem ve ablama eziyet olmasın diye :)

Önce süper tecrübesiz bir insan olarak netten biraz bakayım araştırayım, fiyat bilgim de olsun dedim. Ama yok kardeş, başım döndü, heryerde bir şey yazıyor, içime fenalık geldi.
Genel olarak lazım olabilecek şeyleri birkaç siteden sentez yapıp aklımda oluşturdum. Dün de ablam ve annemle Eminönü Havuzlu Han'a gittik.

Bir oda eşya ile döndüm tabi, abartmamaya çalışarak :) Teker teker foto imkansızdı, toplu çekerim derken salondaki işgali kaldırmam gerekti, onun için foto çekemedim, kusura bakmayın :)
Aldıklarıma geçmeden önce şunu söylemek isterim ki, bütün bunları ne alacağını bilemeyen anne adayları için yazıyorum, insanın aklı çok karışık oluyor, inşallah bir yardımı olur. Ayrıca aklınıza gelen başka şeyler varsa önerilere açığım :)

Evet bakalım neler var. (bütün fotolar intenettendir)

Banyo seti; Chicco çantasının içinde, Chicco marka bebe şampuan, sabun, pişik kremi, bebe yağı, ıslak mendili, pudra seti. Fiyat: 40 TL. Biz bu fiyata direk atladık tabi. Normalde tek tek alınca çok pahalıya geliyor. Sebamed'in bir şampuanı yaklaşık 20 TL, Chicco da pek farklı değil. Ayrıca çantaları bile 20-50 TL'lere satıyorlar.



Örneğin geçen sene sahibinden.com da 65 TLye satıyorlarmış (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bebek-banyo-aksesuar-cilt-sac-bakim-chicco-bebek-bakim-seti/detay/), başka bir sitede de 60 TL http://www.penguenbebe.com/store/ProductDetails.aspx?productId=31441

Banyo küveti; resimdekinin pembe rengini aldım. Küçükleri de var, bu büyük boy, 16 TL'ye aldık.
 
Cam biberon; yine Chicco tercih ettim. Cam olmasını ben tercih ettim, satan çocuk da bunlar gaz yapmıyor dedi. Umarım biberon gerekmez ama hazır olmak gerek sanırım. Emzik de almadım, inşallah gerekmez, gerekirse alırız artık koşaraktan :)) Biberon budur 11 TL'ydi sanırım. Nette 15 TL - 22 TL arasında satılıyor genelde.

Lansinoh krem; malum çatlaklar, acılar olmasın diye emzirme dönemi için önerilen bir krem. 27 TL'ye aldım ki üzerindeki fiyatı 39,5 TL.


Tırnak makası + tarak setleri; Bebedor aldım.Sanırım 7,5 TL - 8 TL civarındaydı herbiri setin fiyatı.

Tırnak makası seti ve tarak seti budur.


Hastane çıkışı; Birçok mağazaya baktım, ürünlere dokundum, kumaş kalitelisi olarak Gaye Bebe'nin yumuşacık dokunuşlu bir setini tercih ettim. Çok minnoş ki :)

Yatak; Bizim yatağımız yani oyunparkımız eltimden hazır geldi. Onun kızı şimdi 3 yaşında ama hiç yatmadı yatağında, hep annesinin yanında yattı :( Onun için az kullanılmış Kraft marka oyunparkı artık bizde :))

Budur kendisi

Fekat onlar içine koyacak yatak olarak yün yatak dikmişlerdi, ben tercih etmedim. Yün yatak pek önerilmiyor, içine yatak almam gerekti. Bu yatak olayı büyük meseleymiş yani. Birde üstüne Kraft oyunparkına uygun yatak heryerde bulunmuyor, çünkü ölçüleri standart değil (bizimkinin modeline uygun ölçü 95/60 cm) Sadece Kraft satan yerlerde olur dediler. Bebe Çeyiz Sarayı diye bir mağazada Kraft da satıyordu, en iyisi bu dedikleri yatağı aldık. Visco yatak. Viskolardan kimi memnun, kimi önerilmiyor diyor ama hiçbir fikrim yok. Olmazsa sonra değiştiririz. Allah'tan hayırlısı artık.

Fiyatı: 40 TL. Şöyle bir yatak.


Uyku seti; yine Kraft oyun parkının ölçüleri standart olmadığı için nevresim diktiememiz gerekecekti ki bir mağazadan uyku seti aldık. Yorgan+yastık+çarşaf şeklinde her ölçü içindi. Fiyatı sıkı pazarlıkla 60 TL oldu, annem aldı :)

Pembe süslü emzikler; sadece arkadaşlarıma dağıtmak için süs minik pembe emzikler aldım, içine şeker konulacak sadece. 1 paketi 10 TL, içinde 12 tane var. 2 paket aldım, 24 tane 20 TL. Şöyle birşeyler.



Loğusa geceliği ve sabahlığı; pembe renk, üstünde leylekli bebiş resmi var :)) 2sini 60 TL'ye aldım.

Kıyafet: kıyafet olayına pek girmedim. En çok alttan çıtçıtlı bodyler gerekir, bi 20 tane olsa gideri var diyorlar. Fakat ablam, annem ve halamın kendileri tutamadıklar için ben abartmadım. 2'tane La Fontane çıtçıtlı body aldım yumuşacıklar, tanesi 5 TL. Bir de 2 tane pamuklu pati izi desenli minnoş çıtçıtlı body ve 1 alt aldım, 3'ü 10 TL.

Çok güzel birde filli pamuklu bir pijama takımı aldım, 7,5 TL :) 1 tane de önlük aldım, bulunsum diye, 5 TL miydi öyle bir şeydi.

Ayrıca 1 - 2 TLye cici mi cici patik ve çoraplar alındı :)

İşte böyle kızlar. Aldıklarım ne kadar mantıklıymış, ne kadarı kullanılacak, Allah kısmet ederse kullandıktan sonra da paylaşmak istiyorum. Tecrübe önemlidir :)

Netten bakarken, bazı yerlede Eminönü Havulu Han'ın çok da farkı olmadığı, internetten de o fiyatlara bulunabileceği yazmış ama ben gittim gördüm hiç de öyle değil. İnternetten bir de kargo paraları binince gayet daha pahalıya geliyor bence. Artı onu da geçtim en önemlisi, bebek için özellikle tekstil ürünlerini öyle dokunmadan almam mümkün değildi. Burda herşeyi bir arada görüp kıyaslayabiliyorsunuz, kumaşlara dokunabiliyorsunuz. Ben hafta içi gittim, çok kalabalık değildi, 2 yardımcı ile gayet kolay oldu :) 10:30 gibi başladık 1:30 gibi bitti. Nakitte indirim yapıyorlar. Yazdığım fiyatlar pazarlık sonucu ve nakit fiyatlardır :) Şahsen ben  tavsiye ederim. Rabbim kullanmayı nasip eder inşallah.


Sevgiler :)

29 yorum:

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

ayyy ne kadar şekerler ya bak özendim şimdi:)

yemyeşildeniz dedi ki...

nabrutcum, eheh o zaman hayırlı zamanda Rabbim nasip etsin diyorum :)

TALA (BIRAKTIĞIM İZLER) dedi ki...

Süper uygunmuş ben 2 numaraya hamileliğimde Bodrumdaydım. fiyatları okuyunca şaşırdım kaldım. Çok uygun. Allah güle güle giydirmeyi nasip etsin.
Birde Wenice e bak derim. Çok tatlı şeyler oluyor yeni doğan setleri falan da var.
Listene Emzirme önlüğüde ekle ben çok kullanmıştım kendim dikmiştim.
Allah eline ayağına kavuştursun. ( birde kıyafet konusu biz hala doğumda gelen hediyelerden giyiyoruz aklında olsun)

bırtutamkekik dedi ki...

oyy oyyy:)))canımm yaaa.....ne şeker ciciler alırmış annesi mimi kuzusuna:))
rabbim hayırlısı ile kullanmayı nasip etsin inşallah...
eksik birşey yok gibi, çok tecrübeli bir anne adayı var sanki karşımızda:)
maşallah sana...

kekik kokulu sevgiler....

güzel şeyler dükkanı dedi ki...

tatlım ablam yeni doğum yaptı biliyorsun.onun kadar olmasa da gördüklerimi gözlemlediklerimi yazayım.faydası olur inşallah.ablam internetten baya araştırmıştı hastane çantası için ne gerekiyor diye.bugün diyor ki ne gerek var dediklerime hep ihtiyaç duyuyorum.öncelikle hastane çantası edin canım.çantanda pijama takımı (almışsın) emzirmeye uygun olsun,normal doğum olacaksa elbise olanlardan olsun,hasta bezi olsun,diş fırçası tarak olsun (pek kullanılmıyor ama olsun,bulunsun)gitmeden evde bi kaç çeşit komposto yap hazır meyvesuyu tavsiye etmiyorlar,göğüs pedi al,göğüs kremi dediğin gibi doğumdan 2 hafta önce kullanılmaya başlanıyormuş sanırım (onu danış) çok önemli,biz hastanede ikram etmek için lohusa şerbeti yaptırdık kendin de yapabilirsin,ayrıca gelenlere bebek şekeri ve çikolata ikram ettik,oda süslemesi için ya hastane imkanlarını kullan yada birini görevlendir,fotoğraf için de birilerini görevlendir,misafirlerin geldiğinde takmak için şal,bone,hastane çıkışında giymek için raht giyebileceğin kıyafet olsun.şimdilik aklıma gelenler bunlar,bebeğinin çantasında da bebek bezi,pamuk(artık popo silmeye ıslak mendili önermiyorlar),zıbın ,iki üç kıyafet,ağız mendili,biz bel koruyucu almıştık kullanmadık,hastaneden çıkarken taşımak için ana kucağı almıştık onu da kullanmadı bizim fıstık,emzik al muhakkak sütün olmazsa ve çok ağlarsa oyalamak için,biberon pek önermiyorlar mama verilecekse kaşıkla verilmesini tavsiye ediyorlar o açıdan silikon kaşık,biberonu ablam mama hazırlamak için kullanıyor.o biberon temizleyici de almıştı.pratik oluyor.şimdilik bunlar geldi aklıma canım .tekrar yazarım.

Unknown dedi ki...

ne güzel şeyler almışsınız, onunda ayrı heycanı var, allah c.c. bebeğinize ve size iyi günlerde sağlıkla kullanmak naip etsin

Kucuk Kiz dedi ki...

ooo masallah, gec baslayip erken bitireceksin hazirliklari anlasilan :) ozellikle lohusa geceliginin resmini eklersen cok sevinirim, ben de TR den aldirmayi dusunuyorum cunku buradaki (USA) takimlar hic kullanisli degil, illaki kisa kollu, kisa etekli.
Ins. hepsini guzel gunlerde kullanirsiniz canim. Sevgiler!

xcelis dedi ki...

kuzsum bebeğin için en iyisi olsun hepsi çok şirin görünüyor yalnız sen bunların hepsini bi günde mi aldın yoruldum birden =))
herşey pembişşş pembişşş Allahım hayırlısıyla gelsinde inşallah
Öpooomm

Ülkü dedi ki...

Sağlıkla dünyaya gelsin iyi günlerde kullanın :) bende eminönünden almıştım sadece yatak ve çantayı handan almıştım :) çok fazla almadım ben çünkü uygulama gerek ne kadar kullanılıyor öğrenmek gerek takviye olur :) ama şimdiki aklaım olsa girip bir mağazaya alırdım çok farklı değiller kıyafetler yani :)

Yeşim dedi ki...

Canım Allah güle güle kullanmayı nasip etsin inşallah.Herşeyi çok mantıklı almışsın kullanabileceğin şeyler.Kraft yatağın bizimkinden çok çok kullanışlı kesinlikle ben 3 yaşına kadar yatırdım sonra büyük yatak aldık.İç yatağını bayrampaşa carrefourda bebek ürünleri satan bir yerden almıştık bizde.Eminönüne gitmekle iyi yapmışsın canım bazı şeyler görmeden alınmıyor.

İKİ MELEK dedi ki...

fazla büyümeden alış-veriş yapman ii olmuş ben artık gezemiyorum. visco yataklardan bizde aldık genelde memnunlar ama.. kraft park yatak 2 tane aldık.inş. senin de benim de kullanmamız nasip olur.lasinoh krem almak gerekiyor mu? bende alayım mı?karar veremedim. dönersen sevinirim:)

esin dedi ki...

pudra kanserojendir,bebe şampuanıymış yağıymış hiçbirini önermem,içinde tonla kimyasal vardır,en güzeli kaliteli bir zeytinyağı sabunu,yün yatak da çok sağlıklıdır,sentetik şeylere heves etmeyin,emzik filan hiç alıştırmayın mikrop yuvası,ha bir de yumuşak bebek battaniyeleri varya onlar da statik elektrikle toz toplar ve çocukta astıma sebep olur,dikkate alın veya almayın siz bilirsiniz ben her anneye bunları dilim döndüğünce anlatmaya çalışırım

sevecen dedi ki...

Ayyy cnm ya ne güzel alışveriş olmuş,Allah hayırlısıyla kucağında göstersin,bu sıcakalrdada hamilelik çokzordur off:(

yemyeşildeniz dedi ki...

bıraktığım izler, amin canım. evet bence de havuzlu han gayet uygundu. benim de çok kıyafet almamamın sebebi eş dosttan gelecektir, ya da lazım olursa alınır, şimdiden abartmayım dedim :))

bir tutam kekik, teşekkür ederimm :)) amin canım. valla tecrübe sıfır, Allah kısmet ederse deneyip göreceğiz :))

güzel şeyler dükkanı, süpersin tatlım, Allah razı olsun deneyimleri paylaşman güzel oldu. hastane çantası olarak Chicco'nun çantasını kullanıcam inşallah birde annem yedek çanta vermişti onu. bak komposto hiç aklıma gelmemişti, mantıklı aslında, yapmaya fırsat olur inşallah. hastanede ikram etmek için şerbet yapmaya kalksam kazan gerekir :)) eşimin tarafı aşırı kalabalık ve hepsi istanbulda. onun için bebek şekerlerini sadece ailem ve arkadaşlarım için aldım, hastaneye götürmiycem, yoksa 500 tane gerekirdi :))

yemyeşildeniz dedi ki...

Dürr-i Yekta, teşekkür ederim, evet çok heycanlı oluyor :) amin canım

Kucuk Kiz, :)) canım geceliği eklemeye çalışayım, çok sıcak da üşeniyorum baya bi :) şu an sezon yaz olduğu için uzun kollular pek yoktu, gecelik kısa kollu ama sabahlığı uzun kollu, özellikle kısa kollu olanı aldım, çünkü ekimde 2 uzun kolluyla afaganlar gelebilir diye :) ama etek boyları uzun.

xcelis, canımm teşekkür ederim, amin. evet cnm 1 günde aldım ama yanımda annem ve ablam vardı. 2 yardımcıyla hiç zorlanmadım :) öptümmm

yemyeşildeniz dedi ki...

Ülkü, amin canım inşallah. Allah kısmet ederse uygulamalı olarak göreceğiz inşallah.


Yeşim, amin canım. inşallah Kraft yatağı biz de uzun süre kullanırız, eltim hiç kullanamadı, yanına yatırmaya alıştırdı :(

şirin butik, evet canım çok sıcak ağustosa ramazana kalmasın dedim, eylüle bırakmak geç olur gibi geldi. şimdi rahat rahat yaptım alışverişi :) lasinoh kremi bana çok tavsiye ettiler. emzirmelerde çok büyük oranda çatlaklar acılar olabiliyormuş ve bu krem iyi geliyormu. bulunsun dedim. Rabbim emzirmeyi nasip eder inşallah.

Dilekce.. dedi ki...

hayırlı uğurlu olsun canım, minik kızımız güle güle kullansın cicilerini.. öptümmmm

yemyeşildeniz dedi ki...

esin, çok teşekkür ederim tavsiyelerin için.
annemler beni zeytinyağı ile yağlarlarmış, ben de öyle yapayım en iyisi.

sevecen, amin canım. sıcak olayını sorma, bildiğin gibi değil perişanım :) bir daha seçme şansım olursa kışı tercih edicem :))

yemyeşildeniz dedi ki...

dilekcimm, teşekkür ederim canım. nerelerdesin sen ya. bloga dön artık :)) öptümm

neval dedi ki...

ayy pek zevklidir bebiş alışverişi.fi zamanında biz de yapmıştık :)bir doğsun neler alırsın cuma pazarından :P

yemyeşildeniz dedi ki...

neval ablacım, evet çok zevkli :)) Allah o günleri gösterir inşallah.

güzel şeyler dükkanı dedi ki...

aklıma gelenleri ben bu posta yazayım sürekli :) emzirme önlüğü ve emzirme yastığı aklıma geldi.doğumda odana ( gerek evde gerek hastanede)bi dünya gelen giden oluyor.e sende bebeğine emmeyi öğretmeye çalışıyorsun.dolayısıyla her gelen gidenin oranı buranı görmemesi için emzirme önlüğü lazım bence.emzirme yastığı da almıştık biz ama kullanmadı ablam.

yemyeşildeniz dedi ki...

güzelşeylerdukkanı, teşekkür ederim tatlım evet yaz sen sürekli :) o emzirme önlüğü benim de aklımda aslında ama şal gibi bir şey mi kullansam acaba diyorum.

neslihan dedi ki...

Epeydir giremedim nete Sivas'taydım.Yeni gördüm postunu.Allah analı babalı büyütsün, sağsalim kucağına almayı nasip etsin inş. Kıyafet konusuna gelince ben hamile bile değilim ve şimdiden bir sürü şey aldım nasıl durduruyorsunuz kendinizi maşallah. Allah olmayanlarada nasip etsin dualarını bekliyorum bende.

güzel şeyler dükkanı dedi ki...

hım hım evet neden olmasın.boynuna geçirmek için ince bi şerit dikebilirsin şala.başındaki şalla kamufle ederim diyorsan o zor olur heralde.emzirme önlüğü baya geniş yer kaplıyor.bence kullanışlı bişey..

yemyeşildeniz dedi ki...

neslihancım, amin canım sağol. kendimi durduruyorum çünkü gereksiz şeyler almak istemiyorum pek :) Rabbim sana da isteyen herkese de nasip etsin inşallah. sevgiler.

güzel şeyler dükkanı, ben en iyisi alayım bir tane, lazım olacak gibi çünkü. sağol cnm.

otuzundansonra dedi ki...

Ayyy,ne şeker şeyler bunlar böyle..canım Allah yardımcın olsun

Filiz dedi ki...

merhaba canım,ben de havuzlu hana gittim ilk alışveriş için ama öyle pek de ekonomik bir yer olduğunu düşünmüyorum.aldım tabi bazı şeyler,ama başka bebek mağazalarında da çok kaliteli şeyleri uygun fiyata buldum açıkçası..bizim kızın odası hemen hemen hazır sayılır.kıyafet çok almadım ben de.ama ıvır zıvırı yetiyor zaten..demek senin de kızın oluyor çok sevindim,Allah kavuştursun canım..aldıklarını da sağlıklı,güzel günlerde kullanmasını dilerim..öptüm..

yemyeşildeniz dedi ki...

filizcim, amin canım, cümlemiz inşallah. tatlım benim havuzlu hanı tercih etmemin bir sebebi de tüm alınacakları bir arada bulabilmek ve karşılaştırma yapabilmekti, netten baktıklarım oradan çok daha pahalı geldi bana, ama tabi mutlaka vardır uygun fiyatlı başka yerler, bana fenalık geldiği için çok da araştırmadım :)) sen de güle güle kullanırsın inşallah. sevgiler