24 Şubat 2012 Cuma

Domatesli pilav

Hayatımda hiç yapmadığım halde dün canım domatesli pilav çekti, nasıl oluyorsa :) Netten bir gözatıp birazda kafama göre yaptım, çok güzel oldu, bundan sonra hep yaparım artık.




Domatesli Pilav

Malzemeler

1 su bar. pirinç

2-3 minik domates + ben yengemin köyden gönderdiği domates püresini kullandım

Sıcak su (ben ölçmüyorum üstünü geçecek kadar su koyuyorum, siz her zamanki ölçünüze göre su koyabilirsiniz)

Kekik

Etsu tablet

Bir tutam ince kıyılmış maydanoz

Yapılışı

- Pirinçleri ılık su ile yıkayıp ılık - sıcak suda biraz bekletin

- Domateslerin kabuklarını soyup isterseniz minik minik kesin isterseniz rondadan geçirin

- Yağları pilav tavasına alıp ısıtın, üzerine domatesleri koyup biraz kavurun, ben üzerien köyden gelen domates püresini de koydum

- Domatesler pişince üzerine süzdüğünüz piriçleri ekleyip kavurun

- Etsuyu tabletli sıcak suyu ekleyin, üzerine maydanoz ve kekik ekleyin (isterseniz biraz da tuz, ben koymadım)

- Kısık ateşte pişirin

-  Afiyet olsun :)



Ayrıca Mimi bugün 4 aylık oldu, geçenlerde kontrole gittik gelişimi, her şeyi iyi çok şükür. Gün geçtikçe daha tatlı oluyor sanki :) Artık baya karşıklı konuşuyor, gülüyor, oynuyor falan :)

Meleba, ellerimi yerim ben bi de çıngırağıma bayılırım :)


Yalnız boynunun altında, bacak-ayaklarında kızarıklıklar var. Cildiyeye gittik dün, atopik egzama dedi :( Cildi çok acayip kuru zaten. Benim de cildim kurudur ama ailede alerji yok bizde. Konu ile ilgili iyileşme hikayeleri varsa, açığım :)

Allah beterinden korusun, herkese acil şifa versin diyorum.

Sevgiler

13 Şubat 2012 Pazartesi

Baharatlı Kurabiye

Merhabalar kızlar,

Geçen gün Mimi uyurken Dr. Oetker kabartma tozu üzerindeki tarifi deneyeyim dedim :) Pul biberle yapılıyor ama ben acı sevmediğim için onun yerine kekik ve tatlı toz biber kullandım. Sonuç güzel olduğu için de paylaşıyorum.




Fırına girmeden önce :)




Malzemeler

1 yumurta

250 g yumuşak margarin

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber, çok az da pulbiber (tarifte 1 tatlı kaşığı pul biber yazıyor)

3,5 su bard. elenmiş un

1 paket kabartma tozu

Üzeri için bir yumurta sarısı

Yapılışı

- Bütün malzemeyi yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayın

- Üzerini kapatıp 20 dak dinlendirin

- 0,5 cm kalınlığında açıp kurabiye kalıplarıyla kesin

- Üzerine yumurta sarısı sürüp 175 C ısıtılmış fırında 15 - 20 dak pişirin

- Afiyet olsun :)

7 Şubat 2012 Salı

Modakolik alışverişi

Blogdan da baktım da, şu en son netten aldığım pançoyu saymazsak, aylardır kendime hiçbir şey almamışım, en son Temuzda almışım kıyafet. E bu kadarı da fazla di mi ama, yeteri kadar beklemişim :) Bu kadar beklemenin sonunda bir patlama yaşanacağını tahmin etmiştim :)
Geçen hafta Face'den Modakolik butiğinin sahibi Sena hanım ile görüştük. Cumartesi gidecektik ama malum biz arabayı 3 aile ortak kulanıyoruz :) cumartesi araba olmadığı için pazar sabahı gidebildik. Sena hanım pazar günü butikte olmadığı için tanışamadık ama Edibe hanım sağolsun bizimle çok güzel ilgilendi.

Öncelikle butiği gerçekten çok beğendim. Çok büyük biryer olmamasına rağmen çok çeşit var. Hem tesettürlü hem tesettürlü olmayan insanlara göre çeşitler olması heryerde bulunan bir özellik değil.

Modakolik'in benim için en süper yanı, vaktim çok kısıtlı olduğu için aradıklarımı ordan oraya dolaşmadan bir mağazada bulabileceğim bir yer olması. Mimi ben olmadan max. 2 saat durabiliyor, sizler de çok iyi bilirsiniz ki, AVM'lerde bir mağazadan ötekine geçene kadar 1 saat geçiyor bile.

Fekat ben 1 saat içinde, 2 pantalon etek, 1 dar pantalon, 1 gömlek, 1 de elbise aldım ki sanırım hayatımda ilk defa bir mağazadan bir kerede bu kadar çok şey alıyorum :) Hiç adetim değildir, normalde karar veremem, başka mağazalara da bakarım ama artık vedalaşıyoruz böyle vakit kaybetmelerle :)

Evettt gelelim aldıklarıma. Malum hava oldukça kapalı olduğu için fotoğraflar çok kötü. Kusura bakmayın :)

Bu şifon gömleğim. Kiremit rengi tonlarında. Çok hoşuma gitti bu gömlek :)

Omuzunda böyle bir detay var. Kolunda da düğmesi var.



Düz gri renk elbise. Az sonra göreceğiniz dar pantalonun üzerine giymek için tuniğe göre oldukça uzun bir parça. Düz olduğu için broş kullanabilirim.


Yaka bölümü


İşte pantalon etek bulmanın sevinci :)) Acayip rahatlar, kışlık değil, sezonluk kumaş. 2 rengini aldım hazır bulmuşken.

Bel kısmı. Bu toprak tonlarında olanı bir de lacivert aldım.


Kışıklıklar için kusura bakmayın. Paçaları yapılmaya gidecek de, onun için henüz yıkanıp ütülenmediler :)


Bu da lacivert olanı. Mavi gibi çıkmış, değil, bildiğiniz lacivert :) Aslında farklı güzel renkleri vardı  ama her şeyle giyilmez diye tedbirli davranıp klasik renk aldım :) Tam anne mi oldum ben ne :)


Bu da dar paça siyah pantalon. Kaçıncı siyah pantalonum bilemiyorum artık :) Ama dar paça hiç yoktu, üzerine çok uzun parçalar giymek gerekiyor bunların. Ama modeli çok hoşuma gitti, üstümde de çok hoş durduğu için aldım.

Önü böyle pileli.




Ayrıca çok güzel etekler vardı ama benim kocimin benim etek giymemle pek arası olmadığı için alamadım ben, ama size tavsiye ederim :)

Bunların hepsine toplam 200 TL verdim, nakitte indirim yaptılar hihi :)


Böylece Modakolik de benim alışveriş yapacağım mağazalar listesine girdi artık :)

Mağazada fotoğraf çekmeyi çok isterdim ama vaktim olmadı tabi ki. Geldiğimizde nasıl acıkmıştı yavrucak, 5 dakika daha gecikseydik ağlayacaktı kıyamam, iyi ki yetiştim Mimi'me :)


Sevgiler

5 Şubat 2012 Pazar

Panço

Ne zamandır alışveriş yapamıyorum kendime, biraz daha bir şeyler almasaydım çıldıracaktım :)) Alışveriş bağımlısı kadınlar gibi konuştum ama gerçekten çok uzun zaman oldu ya.
Dün yenimoda.com'dan bu pançoyu sipraş verdim. Böyle bir üste ihtiyacım vardı.

Vizon rengi. Fiyatı kargoyla 63,5 TL. 106 TL'den inmiş bu fiyata ama bence bir panço için 106 TL oldukça pahalı. 63 iyidir :)

Sanırım en erken 1 haftada gelir. İnşallah beğenirim ya. İşte üzerime deneyemediğim için pek sevmiyorum online alışverişi, ama mecbur kalınca :)

Foto yenimoda.com sayfasından


Asıl alışverişin büyüğünü bugün Bahçelievler'deki Modakolik'e giderek yaptım. 2 pantalon etek, bir dar pantalon, bir gömlek ve bir elbise aldım. Malum Mimi'yi babannedeolduğu için az zamanda çok iş başardım :) Konuyla ilgili detaylı post en kısa zamanda (yani ben vakit bulup foto çekebilince :)

Sevgilerr

2 Şubat 2012 Perşembe

Bebe babanneye anne kartopuna :)

Çok güzel kar yağdı kaç gündür. (Allah soğuktakilere yardım etsin) Çocukluğumdan beri böyle günlerce yağan kar hatırlamıyorum. Bizim sokak Uludağ'a döndü. Çok seviyorum heryerin beyeza bulanmasına, huzur veriyor bana.

E bebemiz var diye bu zevkten mahrum kalamazdık :) Babannemiz bize gelince Mimi'yi bıraktık ve eltimlerle kartopu oynamaya çıktık.

Ohh çok güzeldi valla :)

Bizim sokak kar altında


Melebaa :)


Meşhuur eltimgiller :))